26 Ocak’ta hastane koridorlarında “Alaattin Çakıcı gibi milliyetçi bir şahıs nasıl bu hastanede tedavi edilmez?” diye bağırıp kurşun yağdırdıktan sonra mermileri bitince güvenlik görevlileri tarafından yakalanan Ferdi Elbiseci, emniyetteki sorgusunda, eylem için Barış D.’nin kendisine 200 bin lira teklif ettiğini, fakat olay öncesinde ve sonrasında bu parayı alamadığını söyledi. Polis, olayın planlayıcıları olduğu tespit edilen Barış D., Barış Ö., Etem Ç. ve Sabri B.’yi de gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler Ferdi Elbiseci (37), Barış Duyu (41), Barış Öztürk (40) ve Sabri Boyacı (41) tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Etem Ç. serbest bırakıldı.

“ÇAKICI’NIN AİLESİNE GİRERSİN”
Ferdi Elbiseci savcılıktaki ifadesinde, 25 Ocak 2017 tarihinde Barış D.’nin akşam saat 20.00 sıralarında kendisine Facebook üzerinden mesaj yazarak, ‘yüz bin liralık bir iş var. Bu işi sen yapar mısın?’ diye sorduğunu belirterek, “işin ne olduğunu sorduğumda, ‘birini tehdit edip, silahla havaya ateş edeceğimi’ söyledi. 200 bin liraya işi kabul edebileceğini, 20 bin lirayı kendisinin alıp, 180 bin lirayı bana vereceğini söyledi. Hatta, ‘olay sırasında, Alaattin Çakıcı’nın ismini kullanırsan nam yaparsın. Alaattin Çakıcı’nın ailesine girersin’ dedi. Bunun üzerine Facebook’tan evimin adresini verdim. Bir süre sonra gelip beni aldı. 400 lira para ve olayda kullanacağım silah ve mermileri verdi. Sabah hastaneye gidene kadar 5 tane bira içtim” dedi.

Soruşturmayı yürüten Anadolu Cumhuriyet Savcılığı, 4 şüpheli hakkında iddianame düzenledi. İddianamede, şüpheliler Ferdi Elbiseci, Barış Duyu, Barış Öztürk ve Sabri Boyacı hakkında ‘Kamu Malına Zarar Verme’ , ‘Kamu Kurumu Faaliyetini Cebir veya Tehdit Kullanarak Engellemek’, ‘Tehdit’ ve ‘6136 Sayılı Yasaya Muhalefet’ suçlarından 4,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep edildi. İddianamenin kabul edilmesinin ardından, şüphelilerin yargılaması Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılacak. Bu arada savcılık, Etem Ç. hakkında, olayla ilgili olarak takipsizlik kararı verdi. (Hürriyet(

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr