MHP'de Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye karşı bayrak açan muhaliflerden Meral Akşener, Yargıtay 18. Hukuku Dairesi'nin MHP'de olağanüstü tüzük kurultayına gidilmesini kararlaştırmasına ilişkin ilk değerlendirmesini Twitter'dan yaptı. MHP Genel Başkan Adayı Akşener, "Yargı kararı ile onaylanan Olağanüstü Kongremiz hayırlı olsun" notuyla Yunan mitolojisinde adalet ve düzen tanrıçası olarak bilinen Themis'in görselini paylaştı.

Meral Akşener'in avukatından açıklama

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, MHP'de olağanüstü kongre kararı veren Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararını oy birliğiyle onadı.

Yani MHP için kongre yolu göründü. Konuyla ilgili sozcu.com.tr’ye konuşan Meral Akşener’in avukatı Uğur Tarhan “Bilindiği gibi beş buçuk aydır bir hukuk mücadelesi veriyorduk. Yargıtay bu kararıyla davamızda ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koydu. Ortada hakkını savunan bir irade vardı. Biz 548 delege adına verdiğimiz bu hukuk mücadelesinden haklı olarak çıkmaktan mutluyuz. Onları mahçup etmedik. Hamdediyoruz, şükrediyoruz. Memleketimize, partimize devletimize hayırlı uğurlu olsun. Kongrede ülkücü irade kararını verecektir” diye konuştu. (Sözcü)

MHP Genel Merkezi'nden ilk açıklama

Yargıtay'ın kararından sonra MHP'li muhaliflerden ilk açıklama

Yargıtay'dan 'MHP' kararı: Olağanüstü kurultaya gidiliyor

MHP'de kurultay kararına Koray Aydın'dan ilk yorum

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr