BİLFEN Okulları Esentepe Yerleşkesi’nde 7. sınıf öğrencisi E’nin, yine okulda 8. sınıfta öğrenim gören, bir televizyon kanalında üst düzey yöneticinin oğlu tarafından darp edildiği iddia edildi. Beyin kanaması geçiren E’nin ameliyata alındığı ve ameliyatın ardından kademeli olarak uyandırılmaya başlandığı öğrenildi.

İlk şiddet eylemi değil

Uğur Çoruh isimli öğrenci velisi, saldırıyı gerçekleştiren çocuğun daha önce de şiddet eylemlerinde bulunduğunu ama okul idaresi tarafından korunduğunu iddia etti. Ayrıca, kavga sırasında saldırganın, E’nin boğazını sıkarak yere fırlattığı ve kafasını yere vurduğu kaydedildi.

Bir başka öğrenci velisi ise olayla ilgili paylaşımında, aynı okulda okuyan kızıyla E’yi ziyarete gittiklerini belirtirken ailenin perişan olduğunu aktardı. Veli, söz konusu öğrencinin TEOG öncesinde davranışlarıyla kendi kızının da sinir krizi geçirmesine sebep olduğunu ama şikâyetine karşın okul tarafından korunduğunu ileri sürdü. Veli ayrıca okulun E’nin ailesine verilen ilk bilgiler sırasında “çocuğunuz basketbol oynarken düştü” dediğini ileri sürdü.

Okuldan açıklama

BİLFEN yönetiminden kamuoyuna yapılan açıklamada ise iki öğrenci arasında geçen olayı doğrularken sosyal medya paylaşımlarında gerçekdışı bilgiler olduğu kaydedildi. Ancak hangi bilgilerin gerçekdışı olduğuna yönelik bir bilgi verilmedi. Açıklama şöyle:

“31 Mayıs 2017 tarihinde Bilfen Okulları Esenşehir kampusunda iki öğrenci arasında yaşanan ve öğrencilerimizden Efe’nin yaralanmasına sebep olan elim hadise kurumumuzca da derin bir teessürle karşılanmıştır. Yaşanan olayın sosyal medya üzerinden paylaşılan gerçekdışı ve maksatlı beyanlarla, kurumumuzu karalama kampanyası haline getirilmeye çalışıldığını da takip etmekteyiz. Öğrencisi, velisi, öğretmeni, çalışanı ve mezunları ile büyük bir aile olan Bilfen’i hedef alan bu tarz paylaşımlar hakkında da hukuki yaptırımların uygulanacağını belirtmek isteriz.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr