Sağlık Bakanlığı, Özcanlı’ya “Amerika Birleşik Devletleri Los Angeles County-Harbor-Ucla Medical Center”dan aldığı bir günlük sertifika ile 2013 yılında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, 2015 yılında da Çocuk Acil alanında uzman unvanı verdi.

8 yıllık eğitim değil 1 günlük sertifika

BirGün gazetesinden Burcu Cansu'nun haberine göre, herhangi bir kurumda çocuk sağlığı ve hastalıkları uzman hekimi olarak görev yapmak için, 5 yıllık tıp eğitiminin ardından uzmanlık alanı için de 3 yıl daha eğitim almak gerekiyor. Yani toplamda 6 yıl tıp eğitimi, 5 yıl uzmanlık, 3 yıl da yan dal uzmanlık ile toplam 14 yıllık bir eğitim sürecinin tamamlanması gerekiyor. Bakanlık tarafından uzmanlık verilen Özcanlı ise, bu eğitim süreçlerinden geçmedi.

Bakanlık kayıtlarında da, Özcanlı’nın bu süre içerisinde eğitimine devam etmediği ve özel tıp merkezlerinde çalıştığı görülüyor. Kayıtlara göre, 2013 yılında Siirt’e, 2016 yılında da Urfa’ya uzman olarak ataması yapıldı. Özcanlı’nın “Amerika Birleşik Devletleri Los Angeles County-Harbor-Ucla Medical Center”dan 17 Aralık 2013 tarihinde aldığı ‘1 günlük’ uzmanlık eğitim sertifikası, Sağlık Bakanlığı tarafından 8 yıllık uzmanlık eğitimi ile ‘denk’ tutuldu.

Bakanlık onaylı uzman

Pratisyen hekim olarak görevini sürdürmesi gereken Özcanlı’nın sertifikası Sağlık Bakanlığı kaşesi ile, “1219 sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun ve İlgili Uzmanlık eğitimi mevzuatı hükümlerine göre Amerika Birleşik Devletleri Los Angeles County-Harbor-Ucla Medical Center’de yaptığı uzmanlık eğitiminin denklik işlemleri sonucunda 17.12.2013 tarihinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanında uzman unvanı kazanmıştır” şeklinde onaylandı. Yine aynı sertifikayı ‘denklik’ olarak onaylayan Sağlık Bakanlığı 18 Kasım 2015 tarihinde de, “… uzmanlık eğitiminin denklik işlemleri sonucunda Çocuk Acil alanında uzman unvanı kazanmıştır” evrakını kaşeledi.



ABD’deki belge de mi sahte

ABD’den alınan belgenin İngilizce nüshasında ise, Mark I. Langdorf imzası yer alıyor. Sertifikada imzası bulunan Mark I. Langdorf, BirGün’e, “Bu bana hilekârlık olarak görünüyor. İmza benim imzam, ancak benim mail imzamdan alınıp kopyalanmış ve yapıştırılmış. Ben bu okulda hiç çalışmadım. Benim çalıştığım yer bahsedilen yerden 60 km uzakta. Bu doktoru hiç bilmiyorum ve sahte olarak gözüküyor. Pediatrik acilinde hiç çalışmadım” değerlendirmesinde bulundu.

Şikâyet edildi

Edinilen bilgiye göre, Özcanlı hakkında, 1 günlük sertifika ile uzmanlık almasının mümkün olmadığına ve sertifikasının sahte olduğuna dair Sağlık Bakanlığı’na şikâyette bulunuldu.

‘Uzmanlık’ serüveni

Mehmet Ali Özcanlı, 11 Eylül 2012 ve 30 Aralık 2013 tarihleri arasında ‘pratisyen hekim’ olarak görev yaptığı mecburi hizmetten sonra, birtakım özel tıp merkezlerinde çalıştı. İnternetten dahi alınabildiği uzmanlarca bildirilen ‘Harbor-Ucla Medical Center’ sertifikasını aldı. Özcanlı, Sağlık Bakanlığı bünyesinde uzman olarak çalışmaya devam ediyor.

AKP’ye gönülden bağlı

Mehmet Ali Özcanlı, 2015 yılında yapılan Genel Seçimlerde AKP Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı olmuş. Seçimden sonra AKP ile ilişkilerini koparmayan Özcanlı’nın sosyal medya paylaşımlarında, laiklik karşıtı TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yer verdiği görüldü.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr