TBMM Genel Kurulu’nda 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2014 yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısının görüşülmesine devam edildi. Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın sunumundan sonra partiler adına konuşmalar yapıldı. İlk olarak bütçenin tümü üzerine değerlendirmeyi AKP adına İstanbul Milletvekili Mehdi Eker ile Grup Başkanvekili Mehmet Naci Bostancı yaptı. Mehdi Eker, AKP’nin 14’üncü bütçeyi TBMM Genel Kurulu’na getirdiğini ifade ederek gündelik popülizmden her zaman uzak durduklarını anlattı. Türkiye’nin bu sayede kalkınma ve büyümesini sürdürdüğünü kaydeden Eker, Türkiye’nin dünyada en hızlı büyüyen ilk 7 ülkenin içinde olduğunu ifade etti.

‘KAÇ-AK SARAYDA OTURAN DİKTATÖR’ SÖZÜNE CHP’LİLERDEN ALKIŞ

CHP’lilerin AKP iktidarlarında halkın inim inim inlediği, üç-beş rantçının öne çıktığı iddiaların gündeme getirilmesini eleştiren AKP Grup Başkanvekili, iddiaların gerçeği yansıtmadığını savunarak bir barda suda fırtına koparılmak istendiğini savundu.

Bostancı, “Bakın, CHP’nin bütün söylemini analiz ettiğinizde siyasete ilişkin bir; AK Parti eleştirisi. İki; 'Saray' demesi üzerine CHP’li sıradan ‘Kaç-Ak Saray’ diye tepki gösterildi. Bunun üzerine AKP Grup Başkanvekili Bostancı, “Kaç-Ak Saray, orada oturan despot, orada oturan diktatör…” demesi üzerine cümlesini bitirmesine verilmeden CHP’li milletvekillerince uzun süre alkış aldı. Bostancı, alkış karşısında şaşırarak “Devamı var, devamı. Bunlar sizin sözleriniz.” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr