Şahin, Karabük'te 100'üncü Yıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen partisinin Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Partililere hitaben konuşan Şahin, FETÖ ile mücadelenin titiz şekilde yürütüldüğünü söyledi. İstihbarat teşkilatıının elde ettiği verilere göre 215 bin 'ByLock' kullanıcısı olduğunu, bunların şu ana kadar 170 binin tespit edildiğini ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

"Dün Konya’da 'ByLock' kullanan yargı mensuplarının tespitiyle görevli bir savcı, en hızlı 'ByLock’culardan çıktı ve şu anda gözaltında. Kimin ne olduğunu kolay kolay bilemiyorsunuz. Önümüzde bir tepsi var ve içerisindeki taşları ayıklayacağız. Taşlar siyahsa kolay işimiz. Ama bu öyle bir örgüt ki pirincin içerisindeki beyaz taş. Hangisi pirinç tanesi hangisi beyaz taş ilk bakışta göremiyorsunuz. O nedenle taş diye aldığınız bazen pirinç tanesi çıkabilir. Bunu iyice inceledikten sonra farkına varıyorsunuz. O nedenle bir takım yanlışlıklar, hatalar olabilir. Karşınızda görünen kendisini her şeyiyle belli etmiş bir örgüt yok ki. Karşınızda bir pehlivan durmuyor ki girişesiniz, sırtını yere getiresiniz. Belli değil ne olduğu. En yakınınız bile olabilir."

'DARBE GİRİŞİMİ BAŞARILI OLSAYDI, ENSEMİZDE BOZA PİŞİRECEKTİN'

Bu süreçte haksızlığa uğradığını iddia edenlerin kendisine de geldiğini anlatan Şahin, şöyle devam etti:

"Biri geldi. Kararname ile memuriyetten atılmış. Milli Eğitim Bakanlığı'nda bir memur. Bana mektupta, 'Bu lanet olası terör örgütüyle ne ilgim olabilir ki?' diyor. Hakaretler ederek, 'Hiç ilgim yok, mağdur oldum' diye mektup yazmış. Kastamonu Valiliği'ne verdiği dilekçeyi de koymuş mektubun içine. 'Efendim ben Memur Sen’e bağlı Eğitim Sen üyesiydim. 9 Şubat 2014’te bazı arkadaşlar, 'Biz buradan ayrılacağız, Aktif Sen diye bir sendika var oraya geçeceğiz' dediler. Ben de Eğitim Sen’den istifa ettim ve Aktif Sen’e kayıt oldum.' Dilekçede saf saf yazmış. 18 Temmuz 2016’da Aktif Sen’den ayrılmış. Darbe girişiminden 3 gün sonra. Tabii sonra da memuriyetten atılmış. Sen 20 yıldır memur olduğunu söylüyorsun. Bu Aktif Sen’in ne olduğunu bilmiyor musun? Hükümet bu yapıya karşı mücadeleye başladı. Bunları duymadın mı arkadaş sen? Ne yapabilirim ben? Hak etmişsin kardeşim. Bile bile bu örgütün sendikasına kayıt olmuşsun. Darbe girişimi başarılı olsaydı belki şimdi sende bizim ensemizde boza pişirecektin, çakallar gibi ortada dolaşacaktın. Kimi kandırıyorsun sen?"

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr