AKP ile Gülen Cemaati arasındaki ittifak 17-25 Aralık operasyonu ile sona erince Tayyip Erdoğan 'Bizi kandırdılar' diyerek birlikte kurdukları kumpasların faturasını cemaate keserek kendisini aklama yoluna girmişti. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise önceki gün "Kandırılmaycaksınız" diyerek bu söyleme itiraz etmişti.

"BENİM 4 ÇOCUĞUM DA CEMT OKULLARINDAN MEZUN, YAPTIKLARI HOŞUMUZA GİDİYORDU"

Daha önce katıldığı bir televizyon programında "Yasama bizde, yürütme bizde, yargı bizde" diyerek AKP'nin güçler ayrılığı ilkesini rafa kaldırdığını itiraf eden AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, cemaat ile AKP'nin birlikte yol yürüdüğü yıllarla ilgili olarak "Bakan Şimşek'in dedikleri tamamen doğru. Demokrasilerde siz niyet okuyarak suçu ispat etmeden müdahale şansınız yoktur. Benim 4 çocuğum da cemaat okulundan mezun olmuştur. Yurt dışı gezilerine de gittim, okullarını da ziyaret ettim. Oralarda güzel okullar açmışlar. Zencilere Türkçe öğretmişler. İşadamı örgütleri kurmuşlar, bizim elçiliğimiz olmayan yerlerde elçilik görevi yapmışlar. Bunlar çok hoşumuza gitti hepimizin. Ama biz bunların bir üst akıl tarafından darbe girişimine hazırlandığını bilmeden müdahale etme şansımız yoktu. Biz bunu anlayınca üzerine gittik. Bitirene kadar da peşini bırakmayazağız" dedi.

Ensarioğlu, "o dönem yaptıkları hoşumuza gidiyordu" dediği Gülen Cemaati'nin TSK'ya, gazetecilere ve aydınlara katşı kurduğu kumpaslardan hoşnut olup olmadıkları yönünde bir yorum yapmazken, AKP'nin bir dönem Dışişleri Bakanlığı'nın yetkilerini Gülen Cemaati ile paylaştığını açıkça ilan etmiş oldu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr