Çeltikçi'de 2013 yılından bu yana kayıp olan Fatih Öztürk'ün cesedi birkaç gün önce Kocaaliler Köyü'nde ormanlık alanda çürümüş halde bulundu. Yapılan incelemede öldürüldüğü tespit edilen Fatih Öztürk cinayetiyle ilgili Çeltikçi Belediye Başkanı Recep Aydın'ın da aralarında bulunduğu 7 şüpheli gözaltına alındı. Konuyla ilgili Burdur Valiliği tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz Çeltikçi İlçe Emniyet Amirliği sorumluluk bölgesinde 18 Eylül 2013 tarihinden itibaren kayıp olarak aranan F.Ö. isimli şahıs ile ilgili olarak yapılan titiz, ısrarlı ve uzun mesaili araştırma ve çalışmalar neticesinde kayıp F.Ö.'nün olay günü öldürdüğü ve cesedini ormanlık alana attığı tespit edilen Y.Ç. ile birlikte olayla ilgisi olduğu tespit edilen R.A., M.Z., M.Ö., R.Ö., K.Ö. ve S.Ö. isimli şahıslar Bucak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltına alınmıştır.

Şüpheli S.Ö.'nün göstermiş olduğu ormanlık ve uçurum alanda yapılan aramada, kayıp F.Ö.'nün cesedi Bucak İlçesi Kocaaliler Köyü'nde ormanlık alanda çürümüş vaziyette bulunmuştur. Olayla ilgili gözaltına alınan şahıslar görevlilerce hazırlanan soruşturma evrakı ile birlikte 1 Temmuz 2016 tarihinde Bucak Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilmiş, M.Z. savcılıkça serbest bırakılmış, şahıslardan Y.Ç. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmış, diğer şahıslar adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılmışlardır."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr