Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan ile tekrar alevlenen 'Kardak' gerilimin ardından kayalıklara çelenk bırakan Yunan Savunma Bakanı Panos Kammenos’a sert tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "Savunma Bakanı aklını başına toplasın. Aklıselim davranmamızı suiistimal etmemeleri lazım. Gereken cevabı vermesini de biliriz" dedi.

Hürriyet'ten Hande Fırat'ın haberine göre, Çavuşoğlu, iki ülke arasındaki Ege sorununa dikkat çekerek, sürmekte olan istikşafi görüşmeleri hatırlattı ve şunları söyledi:

"Biz bu istikşafi görüşmeleri hep devam ettirdik. Çipras Hükümeti döneminde iktidar ortağı da olan radikal sağ partinin başkanı aynı zamanda Yunanistan’ın Savunma Bakanı. Bu bakan sürekli tahriklerde bulunuyor. Yunanistan eskiden beri tahrik edici şeyler yapıyor. Biz komşumuzla gerginlik olmasın diye aklıselim davranıyoruz.

"Tırmanırsa Allah korusun"

"Çoğunu gündeme bile getirmiyoruz. Ancak Kardak konusunu fırsat bilerek durumu tırmandırıyorlar. Savunma Bakanı aklını başına toplasın. Aklıselim davranmamızı suiistimal etmemeleri lazım. Gereken cevabı vermesini de biliriz. Bakan’ın tavrı yeni değil. Biz bu tavırlarını Çipras’a da söyledik, söylüyoruz. İki ülke arasında ihtilaflı konular konuşarak çözülmeli. Sağduyulu olmak lazım. Durum tırmanırsa, Allah korusun istenmeyen bir kaza olursa bunun telafisi de olmaz. Büyük bir olgunluk içinde davranıyoruz. Yunan Savunma Bakanı da olgunluk içinde hareket etmeli.”

AKP'Lİ MİLLETVEKİLİNDEN TEHDİT: SİZİ VURURUZ

İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Kardak’taki gelişmeler üzerinden Twitter’dan Yunanistan’ı tehdit etti. Kocabıyık, dün “Yunanistan’ı uyarıyorum: 1996’da bir korkak amiralin sayesinde kurtuldunuz. Bizimle Kardak oyunu oynamayın, sizi vururuz” mesajı attı.

Yunanistan'ı uyarıyorum: 1996 da bir korkak amiralin sayesinde kurtuldunuz. Bizimle Kardak oyunu oynamayın, sizi vururuz!

— Hüseyin Kocabıyık (@hsyk35) 1 Şubat 2017Kaynak: Cumhuriyet.com.tr