CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, artan terör olayları nedeniyle AKP iktidarını eleştirerek, “Türkiye’de terörün bu noktaya gelmesinin tek sorumlusu AKP’dir. Terör örgütleriyle masaya oturdular. Şimdi ‘mücadele ediyoruz’ diyorlar. Terör örgütleri kentleri, illeri, ilçeleri silah deposu haline getirirken 14 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyordu? 2002’de terörsüz bir Türkiye devraldılar, ama bugün Türkiye kan gölüne dönmüş durumda” dedi.

Tekirdağ’ı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Amacımız tam demokrasiyi Türkiye’ye getirmek, Türkiye’ye yerleştirmek. Ama zorluklarını biliyoruz, bu zorlukları hep birlikte mücadele ederek, aşacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konsolosların gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile ilgili davayı izlemesiyle ilgili eleştirilerine sert çıkan Kılıçdaroğlu, “Siyasi iktidar kim olursa olsun, medya özgürlüğüne darbe vuruyorsa, yani halkın haber alma özgürlüğünü kısıtlıyorsa o toplum özgür değildir. Şu anda Türkiye’de ciddi bir medya özgürlüğü sorunumuz var. Bizi de eleştiren gazeteler var. Hiçbir zaman ‘aman bunlar yazdı, bunları kapatalım’ öyle bir düşünce asla aklımdan geçmez. Ülkeyi yönetenlerin ihtiyaç duyduğu şey alkış değil, sağlıklı eleştiridir. Oradan yanlışını görecektir. Hatasını görecektir. Siz doğru haber yaptı diye gazeteciyi hapse atarsanız bütün dünya ayağa kalkar. Çünkü aynı zamanda bu insan hakları ihlalidir. İster Afrika’da olsun, ister Türkiye’de, Hindistan, Amerika’da ister Rusya’da. İnsan hakkı ihlali varsa herkes ayağa kalkar. O nedenledir ki konsoloslar gitmişlerdir, Dündar ve Gül’ün davasını izlemişlerdir. İnsan hakkı ihlali olmuştur. ‘Neden bunu izliyorsunuz?’ O adamın görevi zaten bu tür davaları izlemek. Bizim de konsoloslar gidip izlerler” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr