AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, partisinin Üsküdar İlçe Başkanlığı'nda 28 belediyeye kayyum atanması ve AKP'deki FETÖ çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'de bin 397 belediyemiz var. Bin 397 belediyemizin 2015 yılında kullandıkları kaynakların toplamı yaklaşık 100 milyar diyen Kaya, Türkiye özellikle 2014'ten sonra Doğu ve Güneydoğu'da yaklaşık 102 HDP'li belediye var. Şehitlerimizin, gazilerimizin ve 79 milyon vatandaşımızın sağladığı kaynakların şehirlerin imkanı için değil, tam tersine şehirleri yaşanmaz hale getirmek için terörü desteklemek için kullanıldığını görmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu hiç kimsenin hakkı değil, haddine değil. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şeye müsaade etmek mümkün değildir. Belediyenin kamyonuyla insanları öldürmek, sivil vatandaşlarımızı katletmek, polisleri ve korucuları şehit etmek hiçbir kimsenin görevi değildir. Hem terörle ilgili hem de FETÖ kapmasında 28 belediye başkanının yerine kayyum atandı. Bu ne ilk ne de son olacak. Özellikle altını çizmek istiyorum. Kim ki teröre destek veriyorsa hepsi bu ülkeden sökülüp atılacak. Hukukun karşısında hesap verecekler diye konuştu.

AK PARTİ'DEN AYRILMIŞ OLANLARIN SAYISI 5'TİR
AKP'nin kendi bünyesi içerisindeki FETÖ çalışmasıyla ilgili de süreç devam ediyor ifadesini kullanan Kaya, Bizim 874 belediye başkanımız var. Bu 874 belediye başkanımızın 4 tanesini partiden ihraç ettik. Bir belediye başkanı da bu kapsamda hem belediyeden hem de partiden istifa etmiştir. AK Parti'den ayrılmış olanların sayısı 5'tir. Bu incelemelerimiz devam ediyor. AK Parti'nin 12 bin meclis üyesi var; 25'i hakkında partiden ihraç işlemi başlamıştır. Belediyelerimizde şu ana kadar yaptığımız tespitlerde ise 2 bin 100 personel FETÖ kapsamında açığa alınmıştır dedi.

MAKSADINI AŞAN BİR İFADE OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM
ABD Büyükelçiliği'nin 28 belediyeye kayyum atanmasının ardından yaptığı açıklamaya ilgili olarak şunları söyledi Amerikan Büyükelçisi'nin açıklamasını üzülerek izledim. Guantanamo gibi işkence mucitliği yapan bir ülkenin büyükelçisinin Türkiye hakkında kanunun ve yasaların getirdiği bir uygulamayla ilgili açıklama yapması ne hakkıdır, ne haddinedir. Maksadını aşan bir ifade olduğunu düşünüyorum.  

PKK VE FETÖ KAPSAMINDA EĞER BİR TESPİT OLURSA BU SÜREÇ DEVAM EDECEK
Kayyum ataması geç kalmış bir karardır; doğru bir tespittir. Keşke bu kanuni düzenleme daha önce yapılsaydı ve bu beladan daha önce kurtulmuş olsaydık diyen Erol Kaya sözlerini şöyle tamamladı PKK ve FETÖ kapsamında eğer bir tespit olursa bu süreç devam edecek. Türkiye'de terör ve teröre destek verenler temizlenmek zorunda. Hukukun önüne çıkarılmak zorunda. Hukukun önüne çıkarıldıktan sonraki süreç de İçişleri Bakanlığı'mızın görevidir; gereğini yapması gerekir.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr