Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca cemaate maddi destek sağladıkları iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 5 kadını tutuklandı. Gözaltındaki diğer şüphelilerin işlemleri devam ediyor.

5 KİŞİ TUTUKLANDI

AKFA Holding ve holdinge bağlı 44 şirket ile A101 market zincirinin sahibi, ortakları ve çalışanlarına yönelik düzenlenen operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılan 120 şüpheliden 102'si gözaltına alındı. 102 kişiden işlemleri tamamlanan şirket çalışanı 11 kadın şüpheli tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliği şüphelilerden 5'inin "Terör örgütüne üye olmak", "Terör örgütüne finansman sağlamak" ve "Suçtan kaynaklı mal varlığı değerlerini aklamak" suçlarından tutuklanmalarına, 6'sının ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest kalmasına karar verdi.

SERBEST BIRAKILAN SAYISI 15

Öte yandan savcılık sorguları geçen hafta tamamlanan aralarında A101 Marketler Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Aydın'ında bulunduğu 6 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Sorguları tamamlanan 9 kişi de savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Böylelikle soruşturma kapsamında serbest kalan şüpheli sayısı 15'e yükseldi. Aralarında Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan'ın da bulunduğu diğer şüphelilerin ise işlemleri devam ediyor.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr