Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "23 Nisan'ın unutturulmaya çalışıldığı" yolundaki eleştirilere karşılık, "AKP iktidarı bütün bu bayramların asıl sahibidir ve yaşatıcısıdır" dedi. Ancak Akdoğan'ın bu sözleri ÖSO bayrağı önünde söylemesi dikkat çekti. 

Akdoğan, Esenler Belediyesi tarafından Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen 7. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'ne katıldı.

Törende bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 23 Nisan kutlamalarıyla ilgili eleştirilere cevap verdi. Akdoğan, "23 Nisan bizim milli bayramımız. Hep birlikte coşkuyla kutluyoruz. Şimdi birileri diyor ki, 'AKP iktidarı unutturmaya çalışıyor bunu.' Neyi unutturmaya çalışıyoruz? Bakın belediyelerimiz günlerdir kutlama yapıyor. Dün Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız dünya çocuklarını kabul etti. Sadece bir gün değil, her gün bu bayramı kutluyoruz" diye konuştu.

ÖSO bayrağı da vardı

Afganistan, Azerbaycan, Gürcistan, Irak, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Pakistan, Suriye, Türkmenistan ve Türkiye'den çocukların katıldığı etkinlikte, Suriye bayrağı yerine "Özgür Suriye Ordusu"nun 3 yıldızlı bayrağı kullanıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr