Mısır ordusu, kayıp uçaktan acil durum çağrısı alındığı açıklamasını yalanladı. Bununla birlikte uçağın arızadan dolayı Akdeniz'e düştüğü yönündeki açıklamalara da yalanlama geldi. Mısır Havayolları uçağın neden kaybolduğunun hâlâ biinmediğini, Başbakan Şerif İsmail de uçağın düşüş sebebi hakkında konuşmak için henüz erken olduğunu ve tüm ihtimalleri göz önünde bulundurduklarını söyledi.
 

KERPE ADASI'NA DÜŞTÜ

Paris-Kahire seferini yaptığı sırada kaybolan EgyptAir uçağına ait olduğu sanılan iki parça Yunanistan'ın Kerpe (Karpathos) adası açıklarında bulundu. Mısırlı yetkililerse uçağın düşüş nedeninin araştırıldığını ve terör saldırısı seçeneğinin gözardı edilmediğini açıkladı.

Reuters'ın Yunan yetkililere dayandırdığı haberine göre, kaybolan uçağa ait olduğu tahmin edilen iki parça Kerpe adasının 50 mil güneyinde bulundu.

Fransa'nın başkenti Paris'ten Mısır'ın başkenti Kahire'ye gitmekte olan EgyptAir'a ait yolcu uçağı, havalandıktan yaklaşık 3 saat sonra radar ekranından kaybolmuştu. Yunan ve Fransız ekipler, beraberindeki 66 yolcu ve mürettebatla Akdeniz üzerinde kaybolan uçağın bulunması için arama çalışmalarına başlamıştı.

 FRANSA BAŞBAKANI: HİÇBİR TEORİYİ DIŞLAMIYORUZ
 
Fransa Başbakanı Manuel Valls, uçağın akıbeti konusunda her seçeneğin masada olduğunu ifade etti ve "Bu aşamada hiçbir teoriyi gözardı edemeyiz. Mısır'da hem askeri yetkililerle hem de hükümet temsilcileriyle temas halindeyiz" dedi.
 


 
SON İRTİBAT KAYBOLMADAN 10 DAKİKA ÖNCE
 
Devlete ait Mısır gazetesi Ahram, uçakla son irtibatın, radardan kaybolmadan 10 dakika önce gerçekleştiğini ifade etti.
 
Reuters haber ajansına konuşan Yunanistan Sivil Havacılık Birimi'nden Kostas Litzerakis, Yunan hava trafik kontrolörlerinin son uçak Kea adası semalarındayken pilotla kurdukları son iletişimde, 'pilotun herhangi bir sorundan bahsetmediğini' söyledi.
 
Arama ve kurtarma ekipleri bölgeye yönlendirildi.
 
Mısır'da yayın yapan ON TV televizyon kanalı, Mısır ve Yunan ordularına ait askeri arama - kurtarma gemilerinin yola çıktığını ve çalışmalara başladığını aktardı.

   Kaynak: Cumhuriyet.com.tr