Barış İçin Akademisyenler’in “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza verdikleri için “terör örgütü propagandası yaptıkları” iddiasıyla tutuklu 4 akademisyenin davası ise İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayacak. 7.5 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu akademisyenler, 14.00’te yargıç karşısına çıkacak. Oturumda, tahliye talepleri de karara bağlanacak.

‘Adalet şölenine gelin’

Sendika temsilcileri, öğrenciler, sivil toplum örgütü üyeleri, barış savunucuları da bugün, düşünce ve ifade özgürlüğü ile haber alma hakkı açısından tarihi öneme sahip iki davanın görüleceği Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne akın edecek. Tutuklanan akademisyenlere destek için kurulan ve “Kalemlere Özgürlük” kampanyası başlatan ‘Metris Üniversitesi’ oluşumu bugünü “Büyük Adalet Şöleni” diye nitelendirerek, herkesi davaları izlemeye çağırdı. Çağrı metninde, “22 Nisan’da Çağlayan Adliyesi’nde iki dava birden var. Hem akademisyenler, hem de gazeteciler yargılanıyor! Çağlayan Adliyesi, Türkiye tarihinin en önemli günlerinden birine sahne olacak. Biz de Metris Üniversitesi olarak, herkesi bu Büyük Adalet Şöleni’ne katılmaya davet ediyoruz” denildi.

Barış Bloku ise “Sadece barış talebini dile getirenler değil savaşın gerçeklerini ortaya çıkaranlar da tutuklanmaktan ve yargılanmaktan kurtulamadı. Ülkeyi içte ve dışta savaşa sürükleyen iktidar gerçekleri açığa çıkaranları da hedef tahtasına koymuş Dündar ve Gül’ü yaptıkları haber nedeni ile tutuklattı. Ancak bu korku ve yıldırma politikaları ne akademisyenleri ne de gazetecileri yıldıramadı. Akademisyen ve gazetecilerin yanındayız” dedi.

Barış bildirisine imza attıkları için tutuklanan akademisyenler Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan, Doç. Dr. Kıvanç Ersoy, Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya ve Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı da bugün ilk kez yargıç karşısına çıkacak. Gazeteciler ve akademisyenlere destek olmak isteyen barış savunucuları da bugün Çağlayan’a akın edecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr