FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınan İstanbul Üniversitesi (İÜ) İşletme Fakültesi Araştırma Görevlisi, Eğitim-Sen üyesi Taylan Eren Yenilmez, 14 günlük gözaltı süresinin ardından serbest bırakıldı. Yenilmez’e gözaltı sırasında, Gezi Parkı direnişi sırasında doktora nedeniyle Hollanda’da bulunduğu sırada dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı açık mektup soruldu. Yenilmez’in avukatı Murat Kemal Gündüz, “Müvekkilime, bu mektubu kim yazdırdı, arkasında birileri var mı gibi sorular soruldu. Soruşturmayı buna bağlamak istediler” dedi.
Yenilmez de sol görüşlü biri olduğunu ve nasıl bir mekanizmayla gözaltına alındığını anlayamadığını söyledi.


FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında 19 Ağustos günü İstanbul’daki evinde ve üniversitedeki odasında arama yapıldıktan sonra gözaltına alınarak Harbiye Polis Merkezi’ne götürülen Eğitim-Sen üyesi Taylan Eren Yenilmez dün emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne götürüldü. Burada savcının karşısına çıkarılan Yenilmez, emniyetteki ifadesini ile birlikte serbest bırakıldı.  


Serbest bırakıldıktan sonra Cumhuriyet’e konuşan Taylan Eren Yenilmez, haksız yere gözaltına alındığını ve bu süreçte kendisine destek olan herkese teşekkür ettiğini söyledi. Emniyetteki sorgusunda FETÖ/PDY’na yönelik sorular sorulduğunu ancak hiç bir somut bir delil sunulmadığını anlatan Yenilmez “Sol görüşlü ve muhalif biri olarak neden gözaltına alındığımı, nasıl bir mekanizmayla üniversitedeki görevimden açığa alındığımı halen düşünüyorum ve buna anlam veremiyorum”dedi. Yenilmez, soruşturmanın hangi yönde ilerleyeceğini bilmediğini ancak üniversiteden açığa alınmasıyla ilgili önümüzdeki günlerde dava açacağını söyledi.
Mektubu sordular


Taylan Eren Yenilmez’in avukatı ve dayısı Murat Kemal Gündüz ise İÜ operasyonları sırasında 48 kişinin gözaltına alındığını, 15 kişinin emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldığını belirtti. Yenilmez’e FETÖ’nün yanında Erdoğan’a yazdığı mektubun da sorulduğunu söyleyen Gündüz, “Taylan, sosyalist kimliği olan biri. Soruşturma sonunda Yenilmez’e Gezi Parkı direnişi sırasında Erdoğan’a yazdığı mektup soruldu. Bu mektubu kim yazdırdı, neden yazdırdı, arkasında hangi güçler var gibi sorular soruldu. Taylan’da kendi irademle haksızlığı kınamak için yazdım diye yanıt verdi. Soruşturmayı mektuba bağlamak istediler diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr