Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına başvuran Afganistan uyruklu Muhammed Hanif M. (58) 16 yaşındaki oğlu Zübeyr M'nin kaçırıldığını bildirdi. Kendisini 4 Haziran 2017 tarihinde arayanların ise 20 bin dolar fidye istediği bilgisini verdi.
Edinilen bilgiye göre Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği Rehine Kurtarma ve Müzakere Timi çalışma başlattı. Yapılan incelemenin ardından da polisler 16 yaşındaki çocuğun Esenyurt'ta lüks bir sitedeki dairede tuttuklarını tespit etti. Eve düzenlenen operasyonda, şüpheliler Muhammet S. ve Esmatullah A'yı yakalanırken, 16 yaşındaki Zübeyir M. ise banyoda elleri ve ayakları bağlı halde bulundu.
Muhammet S'nin emniyetteki ifadesinde, Afganistan'da polislik yaptığı dönemde İbrahim M'nin kendisine kötü davrandığını, bu nedenle husumet beslediğini, Zeytinburnu'nda teyzesinin yanında kalan 16 yaşındaki Zübeyir M'yi "İngiltere pasaportu ayarlayacağını" söyleyip kaçırdıklarını anlattı. Emniyette işlemleri tamamlanan Muhammet S. ile Esmatullah A. 7 Haziran 2017 tarihinde adliyeye sevk edildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr