CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Hava Kuvvetleri İmamı” olduğu öne sürülen ve 15 Temmuz darbe girişiminin yönetildiği Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kaçarken yakalanan Adil Öksüz’e ilişkin, “Onu kim serbest bıraktı? Öksüz’ün hâkimin önüne giden dosyasının içini kim boşalttı” sorusunun yanıtına Cumhuriyet ulaştı. Alican Uludağ'ın haberine göre, Ankara Batı (Sincan) Cumhuriyet Başsavcılığı kaynakları, dosyanın Öksüz’ü gözaltına alan Kazan Akıncılar Jandarma Karakolu görevlileri tarafından “boşaltıldığını” ileri sürdü.

Adil Öksüz gizemi ile ilgili bir iddiada Yeni Şafak gazetesi yazarı Salih Tuna'dan geldi. Tuna, "Adil Öksüz kaçmadı, devletin elinde" iddiasında bulundu.

Tuna, yazısının bir bölümünde şöyle dedi:

"ABD Büyükelçisi Bass, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na galiba bilgi vermiş ama belge vermemiş.
Zira…

Geçen gün bir TV kanalında, “Kim bu Adil Öksüz, neden serbest bırakıldı ve neden yakalanmıyor” sorusunu güçlü bir şekilde dile getirdikten sonra, “bu konuda bilgim var ama belgem olmadığı için şimdilik söyleyemem” dedi.

Diyeceksiniz ki, bunun ABD Büyükelçisi'yle ne alakası var?

Olmaz olur mu?

Adil Öksüz'ün serbest bırakılmasının (Kılıçdaroğlu'nun ifadesiyle, hakimin önüne giden dosyasının içinin boşaltılmasının) üzerinden iki ayı aşkın süre geçti.

Soru şudur: Sayın Kılıçdaroğlu ana muhalefet partisi lideri olarak, kim bu Adil Öksüz, neden serbest bırakıldı sorusunu sormak için neden bunca zaman bekledi?

Bilgim var ama belgem yok, ne demek?

Ona bakarsanız benim de bilgim var. Aha da söylüyorum: Adil Öksüz kaçmadı, devletin elinde.
Nerden mi biliyorum?

Sağda solda konuşuluyor (üfürülüyor mu deseydim) da ondan.

Kuvvetle muhtemel, Kılıçdaroğlu'nun dilinin altındaki bakla da bundan ibaret. Fakat belgesi olmadığı için şimdilik konuşmuyor."

Devletin elindeyse neden açıklanmıyor?

Salih Tuna, Kılıçdaroğlu'na çatarken, asıl sorulması gereken soruyu unutmuş. Şimdi soru şu:
Adil Öksüz MİT'te mi tutuluyor? Devletin elindeyse neden açıklanmıyor?

Adil Öksüz dosyasını jandarmada boşaltmışlar

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr