Merkez Seyhan İlçesi’nde oturan Ekrem Yeşilmeşe’nin ilk eşi 4 yıl önce hayatını kaybetti. Bir okulda temizlik görevlisi olarak çalışan ve 3 çocuğu ile tek başına kalan Yeşilmeşe, 3 yıl önce ülkesinden kaçıp Türkiye’ye gelen Suriyeli Aişe Hijo ile resmi nikah kıyarak evlendi. Çift, hayatlarını düzene koydu, 4 ay önce de bir bebek beklediklerini öğrenince mutlulukları arttı.

Ekrem ile Aişe Hijo Yeşilmeşe çiftinin yaşamı, 3 ay önce Suriyeli Rin adındaki bir kadınla tanıştıktan sonra değişti. Uzaktan akrabası olduğunu söylediği Rin ile sürekli telefonla konuşan Aişe Hijo Yeşilmeşe, önce kürtaj yaptırıp bebeğini aldırdı. Ardından da Suriye’de bıraktığı çocuklarını özlediğini söyleyerek ülkesine gitmek istediğini söyledi. Aişe Hijo Yeşilmeşe, 10 Haziran’da çocuklarını görmek için Suriye’ye gitmek üzere evden ayrıldı.

SINIR KAPISINDAN ÇIKIŞ YAPMAMIŞ
Eşine geri döneceğini söyleyen ve yanına bir kaç parça eşya alan genç kadın bir daha da dönmedi. Eşini bulabilmek için çalmadık kapı bırakmayan Ekrem Yelişmeşe, eşinin sınır kapılarından çıkış yapmadığını öğrendi. Eşinin yaşamından endişe ettiğini söyleyen Ekrem Yeşilmeşe, şöyle dedi: "O eşinden boşanmış, benim de eşim ölmüştü. Tanıştık evlendik, her şey çok güzeldi. Suriyeli Rin isimli bir kadınla tanıştı.

GİDERKEN NE TAKI NE DE DEĞERLİ EŞYA GÖTÜRMEMİŞ
Ondan sonra değişti, hatta hamile kalmıştı kürtaj yaptırdı. Çocuklarını özlediğini söyledi, ben de gitmesine izin verdim. Giderken ne kendisine aldığım takıları, ne de değerli eşyaların hiç birini götürmemiş. Türkiye’den yasal yollarla çıkış yapmamış. Eşimin başına kötü bir olay gelmeden bulunmasını istiyorum."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr