Sol'da yer alan habere göre,Eğitim emekçilerinin Facebook, Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerindeki paylaşımları nedeniyle çeşitli illerde yapılan soruşturmalara bir yenisi de Adana ilinin Karataş ilçesinde eklendi.

Geçtiğimiz günlerde Eğitim Sen üyesi bir grup öğretmen, devleti ve devlet büyüklerini küçük düşürücü ifadelerde bulunma, siyasi propaganda yapma, bir siyasi partiyi eleştirme ya da övme gibi gerekçeler gösterilerek açılan soruşturma nedeniyle ifade verdi. Soruşturmanın, daha önce yayınlanan Başbakanlık Genelgesinin bir uzantısı olduğu düşünülüyor.

Konuyla ilgili olarak görüşülen öğretmen ve sendika temsilcileri, yapılan soruşturmanın kaynağının tam olarak öğrenilemediği, şikayet unsurunun olup olmadığı bilgisinin kendilerine verilmediği ancak ifade alan müfettişlerin valilik oluruyla hareket ettikleri bilgisini verdiklerini söylüyor.

Yapılan soruşturmada eğitimcilere Facebook hesaplarındaki yorum, görsel, fotoğraf paylaşımlarının gösterilerek bunların kendilerine ait olup olmadığı, devleti, devlet büyüklerini, kurumları küçük düşürmeyi mi hedefledikleri yönünde sorular sorulduğu öğrenildi. İfadesi alınan kişilerin hangi yöntem ile belirlendikleri konusunda ise büyük bir soru işareti oluştuğu  belirtildi.

Karataş ilçesinde yaşanan bu durumun tek örnek olmadığını, diğer ilçelerde de bu ve buna benzer çok sayıda girişimle karşılaştıklarını ifade eden Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, “Ulusal veya yerel basında daha önce yer almış ya da başkalarınca paylaşılmış kimi öğelerin üyelerimizce de paylaşılmış olması, sendikal faaliyetlerimiz kapsamında yapılan eylem ve açıklamalar bir suç unsuru değildir.” dedi.

Ahmet Karagöz, Adana'da bir KESK üyesinin yine Facebook paylaşımı nedeniyle görevden uzaklaştırıldığı bilgisini verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr