Halkın Hukuk Bürosu tarafından “Bir ceza istiyoruz, adalet için yürüyoruz” sloganıyla Ankara’ya başlatılan yürüyüşe katılan Bağcılar’da bir evde polis tarafından vurularak öldürülen Günay Özarslan’ın annesi Makbule Özarslan, adalet istediğini belirterek, “Yürüyüşe içimdeki öfkeyle katıldım. Kızımın katillerinin ortaya çıkarılmasını istiyorum. Benim kızım mezarda çürüyor, onlar da hapiste çürüsün” dedi. Halkın Hukuk Bürosu avukatları geçtiğimiz hafta müvekillerinin davalarındaki hukuksuzluklara dikkat çekmek ve sorumluların yargılanması istemiyle İstanbul’dan Ankara’ya yürüdü.

En önde yürüdü

Yürüyüşe geçtiğimiz yıl temmuz ayında Bağcılar’da bir evde polis tarafından 15 kurşunla vurularak öldürülen Günay Özarslan’ın annesi Makbule Özarslan da katıldı. Avukatlarının yanında en önde başında eşarbı ve ayağında spor ayakkabısıyla 450 km yürüyerek Ankara’ya ulaşan anne Makbule Özarslan yürüme nedenini Cumhuriyet’e anlattı. 61 yaşında olmasına rağmen hiç zorlanmadan Ankara’ya yürüdüğünü söyleyen anne Özarslan,“ Kızımı polisler 15 kurşunla öldürdü. Acısı dün gibi hâlâ içimde. Savcı ‘Teslim olmasa zaten çatışacaktı. Polis de vurarak etkisiz hale getirdi’ diyerek katliamı savunuyor. İçimdeki öfke beni o kadar güçlü yaptı ki yürürken hiç zorlanmadım. Bu yürüyüş 1 ay olsa yine yürürüm. Ben bu adımları adalet ve haksız yere öldürülen çocuklarımız için atıyorum” dedi.

Bir kez daha yıkıldım

Savcının soruşturmaya gerek görülmediğini açıklamasını duyduğunda bir kez daha yıkıldığını söyleyen Makbule Özarslan,“ Davanın üzerinin kapatıldığını öğrendiğimde o gün bir kez daha kızımın vurulduğunu hissettim. Sanki acı haberini yeni almışım gibi bir kez daha yıkıldım. Kızımın cesedinde 15 kurşun izin vardı. Hangi vicdan bu şekilde bir insana kıyabilir. Zaten çatışacaktı diyorlar. Niyet okuma ile infaz mı olur. Benim tek isteğim Günayımın katillerinin ortaya çıkarılması. Ben adaletten başka bir şey istemiyorum ki. Benim kızım yerin altında çürüyor, onlar da cezaevinde çürüsün. Belki bir anne olarak o zaman içimdeki acı bir nebze olsun diner” diye konuştu.

Tespit bile yapmadı

Günay Özarslan’ın avukatı Özgür Yılmaz ise koltuk değneği ile tamamladığı yürüyüşle ilgili “Günay’ın vurulmasının ardından savcı delil bile toparlamadı. Biz kendi delillerimizi topladık. Savcı sadece ismi tespit edecekti. Bunu bile yerine getirmediler. Biz yargıda bulamadığımız adaleti sokakta halkımıza anlatmak için yürüdük. Bundan sonrada adaletsizlikleri anlatmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Avukat Şükriye Erden de “Biz adalet için yürüdük. Adalet istemeye de devam edeceğiz. Onlar bu davaların üzerini kapatabilir ancak tarih asla unutmayacaktır. Biz bu hukuksuzlukları onların yüzüne çarpmaya devam edeceğiz”dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr