Bişkek Havalimanı'na iniş sırasında düşen ACT Havayolları’na ait Boeing 747-400F tipi kargo uçağının, binaların üzerine düştü. Merkezi Pendik Kurtköy’de olan ACT Havayolları tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"16 Ocak 2017 (bugün) Hongkong Bişkek seferi yapmakta olan TC-MCL tescil işaretli uçağımız sabah 01:20 de, Bişkek'e inişte bilinmeyen nedenle pist başına düşmüştür. Dört kişilik ekibimizin son durumu hakkında net bilgilere ulaştığımızda tekrar bilgi verilecektir" 

ACT Havayolları'na ait Boeing 747-400F tipi (Jumbo jet) kargo uçağı ile ilgili olarak ACT Merkez ofisinden bir açıklama yapıldı. Şirketin Yavuz Çizmeci ile bir ortaklığının bulunmadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:    "Şirketimiz yüzde 49 yabancı, yüzde 51 Türk ortaklardan oluşmakta olup, Yavuz Çizmeci’nin şirketimizle herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır. Sivil Havacılık yetkililerinin ACT merkez ofisine geldiği ve uçağın dosyalarına el koyduğu gibi bir durum söz konusu değildir. Tüm havayolu kazaları sonrası yapıldığı gibi, kaza hakkında araştırma başlatılmış olup, şirketimiz tarafından uçağa ilişkin tüm teknik kayıtlar, ilgili yerlere iletilmiştir. Merkez ofiste konu ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Çok değerli bir ekibimizi kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz"

Türk kargo uçağı binaların üzerine düştü: Çok sayıda ölü var

  KAZADAN FOTOĞRAFLAR Kaynak: Cumhuriyet.com.tr