Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad'ta bir ailenin yanında şoför olarak çalışan Sabah, 6 yıl önce kaçakçılık suçlamasıyla cezaevine girmişti. Sabah’a kısa süre önce verilen idam kararı ailesinde şok etkisi yarattı. Anne Cemile Sabah yetkililere bir kez daha seslenerek "Ne olur oğlumu kurtarın, ben onu bu ellerle büyüttüm" dedi.

ACILI BABA DESTEK İSTEDİ

Baba Bereket Sabah, oğlu Altan'ın 21 Mayıs 2010 tarihinden bu yana kaçakçılık yaptığı gerekçesiyle cezaevine konulduğunu ve hakkında verilen idam kararının iptali istediklerini söyledi. Baba Sabah şöyle dedi:

'MİSAFİR OLDUĞU EVDE YANINDAKİ İNSANLARLA YAKALANMIŞ'

"Tutuklandığı zaman arkadaşının evindeydi, ne kendi evinde ne de dışarıda, oğlumun masum olduğuna inanıyorum. Misafir olduğu evde yanındaki insanlarla yakalanmış. 5 yıl boyunca aile şoförü olarak çalıştı. 5 yıl boyunca çalıştığı yerde ona çocukları gibi davrandılar. Böyle bir tuzağa düşmesine onlar da üzüldüler. 8 yıldır oğlumuzu göremiyoruz. Annesi yıllardır kahırla onu bekliyor. Raporlu tansiyon ve şeker hastası. Buradan Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, muhalefet partilerine Hatay Milletvekillerimize sesleniyorum. Lütfen oğlumuzu kurtarın! Getirsinler kendi ülkesinde yargılasınlar. Tekrar tekrar rica ediyoruz. İçimiz yanıyor.”

Anne Cemile Sabah ise oğlunun her gece rüyalarına girdiğini belirterek, ”Oğlum her gece rüyalarımda, tek isteğim bana oğlumu getirmeleri, oğlumu istiyorum. Bir hata yapmışsa bile bunun cezası ölüm olmamalı, Allah’ın verdiği canı bir tek Allah alır. Çocukları her gün babalarını soruyorlar. “Babamız nerede?” diye soruyorlar. Devletimizden rica ediyoruz lütfen oğlumu kurtarın" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr