15 Temmuz'daki darbe girişimiyle ilişkilendirilerek açığa alınan ve “Ateist ve Marksistim, benden nasıl Fethullahçı çıkaracaklar merak ediyorum” diyen Akademisyen Candan Badem, gözaltına alındı.

Tunceli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Candan Badem, darbe girişiminin ardından kamuda başlayan açığa alma dalgası ile görevden uzaklaştırılmıştı. Badem'in gözaltına alındığını, avukatı Hüseyin Aygün, Twitter hesabından duyurdu.

'Darbeye teşebbüs' iddiasıyla gözaltına alınan Badem'in gözaltına alınma gerekçesi ise, 'İşyerinde Fetullah Gülen'in bir kitabının bulunması.”

Badem, Gezi eylemleri sırasında öldürülen Berkin Elvan için taziye mesajı yayımlayan Fethullah Gülen'e, sosyal medya hesabından 'yılan' demişti.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Tunceli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Candan Badem'in gözaltına alınması büyük tepki çekti. Badem'in, Marksistim ve cemaate karşı mücadele veren bir akademisyen olduğunu hatırlatan sosyal medya kullanıcıları, gözaltı kararını 'cadı avı' olarak değerlendirdi. Birçok kullanıcı "#CandanBademSerbestBırakılsın" hastag'iyle tepkisini di le getirdi.

Badem için sosyal medyada, #CandanBademSerbestBırakılsın hashtag'iyle destek kampanyası başlatıldı.

Candan Badem, Barış İçin Akademisyenler metninin de imzacıları arasında yer alıyordu.




Barış bildirisini imzalayan akademisyenler cemaat operasyonundan açığa alındı

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr