Bartın’ın Amasra İlçesi’nde, yatağın üzerinde bilgisayarda oyun oynarken uykuya dalan, bu sırada ısınarak yanan bilgisayardan çıkan duman nedeniyle zehirlenerek ölen 5 yaşındaki Burak Kara, toprağa verildi. Burak Kara’nın, dumanın etkisiyle uyanıp pencerenin kenarına kadar geldiği, ancak dışarıya çıkamadığı belirtildi.

Kum Mahallesi Tepe Sokak’ta oturan 41 yaşındaki Nezahat Mankoğlu, önceki gün akşam oğlu Burak Kara’yı evde yalnız bırakıp çalıştığı balıkçı restoranına işe gitti. Burak Kara, 5 katlı binanın giriş katındaki evlerinde yatağın üzerinde şarja taktığı dizüstü bilgisayarda oyun oynarken uykuya daldı. Çalışır durumda aşırı ısınan bilgisayar içten yanmaya başladı. Odayı kaplayarak üst katlara kadar çıkan dumanları fark eden komşular, kapıyı kırarak içeriye girdiklerinde Burak Kara’yı yatağından sürünerek gittiği pencerenin kenarında buldu. Komşuları tarafından hastaneye götürülen Burak Kara, yaşamını yitirdi.

TABUTUN BAŞINDA GÖZYAŞI

Bartın Devlet Hastanesi morgundan alınan Burak Kara’ın cenazesi, halası Arzu Hidayet’e ait pansiyonun önüne getirildi. Burada Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi. Eşi 43 yaşındaki Murat Kara’dan 3 yıl önce boşandıktan sonra oğlu ile birlikte Kastamonu’nun Bozkurt İlçesi’nden Amasra’ya yerleşen Nezahat Mankoğlu, gözyaşlarına boğuldu. 6 ay önce oğluna bakabilmek için restoranın yemekhanesinde işe başlayan Nezahat Mankoğlu’nu komşuları teselli etmeye çalıştı. Burak’ın birlikte sürekli zaman geçirdiği çok sevdiği halasına ait ’lesi’ adlı köpek de tabutun başından ayrılmadı.

Cenazeye katılan baba Murat Kara da büyük üzüntü yaşadı. Oğluyla olaydan 3 gün önce Facebook’ta görüştüklerini söyleyen Murat Kara, "Yavrumu kaybettim daha ne diyeyim. İşyerinde çalışırken acı haberi aldım. Annesi bakıyordu. En son Facebook’ta görüştüm. ’Bir istediğiniz varsa söyleyin’ dedim çocuğuma. En son yüz yüze 1.5 ay önce görüşmüştüm" dedi.

Helallik alınmasından sonra Burak Kara’nın cenazesi Merkez Ulu Cami’de kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr