Avrupa Birliği'ni tehdit eden ekonomik milliyetçilikteki endişe verici yükselişe dikkat çeken Lagard, İngiltere'de gerçekleşecek AB referandumuna bir hafta kala İngiltere'nin AB'de kalması gerektiğini bir kez daha vurguladı. IMF Başkanı Lagard, Avrupa Birliği'nde kalmanın İngiltere için ekonomik açıdan daha mantıklı olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği'nin bir parçası olmanın Birleşik Krallık ekonomisini daha dinamik ve canlı bir ekonomiye dönüştürdüğünü ifade eden Christine Lagard, Birleşik Krallığın AB dahil, dünyanın dört bir yanından gelen yetenekli ve çalışkan göçmenlerin katkılarından yararlandığına ve vatandaşlarına rekor seviyelerde istihdam sağladığına dikkat çekti.

Lagard, sözlerine şu şekilde devam etti: "Birleşik Krallık'ın diğer milletlere ve farklı kültürlere olan açıklığına her zaman hayranlık duymuşumdur. Genel tutumun bu kadar kısa süre içinde değiştiğine inanmakta güçlük çekiyorum. Fakat buna Britanyalı seçmenler oylarıyla karar verecek ve şurası da açık ki, verecekleri karar pek çok faktöre dayanıyor."

IMF, geçen ay yaptığı açıklamada İngiltere'nin AB'den ayrılması halinde borsanın çökebileceği ve konut fiyatlarında büyük bir düşüş yaşanabileceği ifade edilmişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr