Başarılı, mutlu, aile sahibi George Hammond , işini ve karısını kanserden yitirdikten sonra bunalıma girer. Oniki yaşındaki kızı Maggie’yi ninesine bırakıp sokaklarda yaşamaya başlar. Toplumdan kendini soyutlayan, kabuğuna çekilen George on yıldır amaçsız, kayıp bir şekilde sokaklarda dolaşmaktadır, terkedilmiş, yıkılacak binalarda yaşar, artıklardan, çöplerden beslenir, geceleri de evsizlerin barınaklarında uyur.

On yıldır kendini hiç varolmamış gibi duyumsayan, kendine inanmayan, depresif George’un yolu bir gün eski caz müzisyeni beş parasız siyahi Dixon’la kesişir. Kendisi gibi evsiz olan Dixon’la dostluğu George’un geçmişiyle yüzleşmesini sağlar. Yıllardır görmediği kızı Maggie’yle iletişim
kurmaya çalışan George içindeki şeytanlarla savaşmaktan bitkin düşmüştür.

Kimliği olmadığı için sosyal güvenlik kartı ve yardımı alamaz. George’un tek umudu yıllardır ilgilenmediği, görmediği kızı Maggie’dir.

Filmin Özel Bölümler’inde yaratıcı ekiple söyleşiler, fragman, oyuncu Richard Gere filmi, evsizlere yardım etmenin etik sorumluluğunu, rolüne hazırlık evresini anlatıyor bölümü yer alıyor. George Hammond’u canlandırmak için Richard Gere, New York’taki ‘Evsizler İçin Çağrı’
adlı bir grupla çalıştı, barınaklara gitti. “Zamanın dışında bir zihin durumuna geçmek sürükleyici bir olgu. Sokaktaki insanlara yardım etmenin ahlaki bir sorumlulğu ve gerekliliği var” diyen Richard Gere bu bağımsız filmin yapımcılığını da üstlendi.

Time out of Mind (Geçmişten Kalan) Yönetmen: Oren Moverman Oyuncular: Richard Gere, Ben Vereen, Jena Malone, Kyra Sedgwick, Jeremy Strong, Steve Buscemi/ 2014, 116 dakika, As Sanat/ Format: Dvd.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr