AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ve AB Dönem Başkanı Hollanda'nın Başbakanı Mark Rutte, İngiltere'deki referandumun sonucunu görüşmek üzere olağanüstü toplandı.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Bu beklenmedik bir durum. (Referandum kararına ilişkin) Aldığımız kararda birlik içindeyiz. AB 27 üye olarak yoluna devam edecek.
 
Bu süreç acılı da olsa, şimdi Birleşik Krallık hülkümetinin halkın bu kararını hızla yerine getirmesini bekliyoruz. Herhangi bir gecikme gereksiz bir şekilde belirsizliği artırır.

Birleşik Krallıkla, birlikten çıkmasına dair müzakerelerin şartlarını hızla görüşmeye hazırız. Bu müzakereler bitene kadar, Birleşik Krallık tüm hakları ve sorumluluklarıyla AB üyesi olmaya devam edecek. AB üyeliği sona erene kadar, AB kanunları Birleşik Krallık'ta tam olarak uygulanmaya devam edecek.

18-19 Şubat'ta yapılan AB Liderler Zirvesi'nde İngiltere'yle varılan anlaşmanın geçersiz hale geldi. Tekrar bir müzakere (İngiltere'nin AB kalması için) olmayacak."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr