Bass, saldırıda hayatını kaybeden güvenlik güçlerinin ailelerine baş sağlığı dilediği mesajında "PKK'ya anlamsız, acımasız saldırılarına son vermesi konusunda yeniden çağrıda bulunuyoruz. Çatışmalara geri dönülmesine dayanak oluşturan sorunların çözümü, şiddette değil, siyasi ve meşru kurumlarda yürütülecek diyalog ve müzakerelerde yatmaktadır" dedi.

"SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ ŞİDDETTE DEĞİL, DİYALOG VE MÜZAKERELERDE YATMAKTADIR"

ABD Ankara Büyükelçisi Bass, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden paylaştığı mesajında, Sur'da dün yaşanan saldırı üzerinden PKK'ya saldırılarına son vermesi konusunda çağrıda bulundu.

Çözümün şiddette değil, diyalog ve müzakerelerde olduğunu vurgulayan Bass, mesajında şu görüşlere verdi:

"Dün Sur'da yaşanan PKK saldırısında hayatını kaybeden güvenlik güçlerinin aileleri ve yakınlarına en derin baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Bu saldırı, Güneydoğu'da süren çatışmaların bedelini güvenlik güçleri ve sivillerin korkunç bir biçimde ödediği gerçeğinin göstergelerinden yalnızca biri. PKK'ya anlamsız, acımasız saldırılarına son vermesi konusunda yeniden çağrıda bulunuyor; Türkiye'nin birçok vatandaşını etkileyen travmanın asıl kaynağının, PKK'nın saldırılarına geri dönmesi olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Çatışmalara geri dönülmesine dayanak oluşturan sorunların çözümü, şiddette değil, siyasi ve meşru kurumlarda yürütülecek diyalog ve müzakerelerde yatmaktadır. Barış yanlısı olan herkesi gücünü bu yönde kullanmaya teşvik ediyoruz"

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr