ABD başkanlığı için yarışan Cumhuriyetçi aday adaylarından Donald Trump ve Ted Cruz, ezeli rekabetlerini ‘eş kulvarına’ taşıdı. Trump karşıtı ‘Make America Awesome’ grubunun Utah eyaletinde dün düzenlenen ve Cruz’un kazandığı ön seçim öncesinde hazırladığı reklam afişinde Trump’ın eşi Melania’yi hedef alması, Trump’ı küplere bindirirken Twitter üzerinden yapılan tehdit ve ithamlar havada uçuştu.

'Mormonları yeni First Lady ile tanıştırdılar'

Grup, Utah’ta yoğun olarak yaşayan ‘Son Zaman Azizleri' olarak da bilinen ve bir hayli muhafazakar bir dini grup olan Mormonlara yönelik hazırladığı ve Facebook’ta yayınladığı afişte, Melanie Trump’ın Donald Trump’la evlenmeden önce 2000’de GQ dergisine verdiği çıplak pozları kullandı. Fotoğrafın altında, “Melania Trump’la tanışın. Yeni first lady’niz. Ya da onun yerine Ted Cruz’u destekleyebilirsiniz” ifadeleri yer aldı.

Trump: Dikkatli ol yalancı Ted

Bunun üzerine Twitter hesabı üzerinden Cruz ve eşi Heidi Cruz’u hedef alan Donald Trump, “Yalancı Ted Cruz, afişinde Melania’nın GQ’daki fotoğrafını kullanmış. Dikkatli ol Yalancı Ted, yoksa karın Heidi Cruz’la ilgili olarak ağzımdaki baklayı çıkarırım” dedi.

Cruz: Düşündüğümden daha korkaksın demektir

​Ted Cruz da yine Twitter hesabın üzerinden afişi kendisinin hazırlatmadığını vurgulayarak “Eşinin fotoğrafıyla bir alakamız yok. Donald, Heidi saldırmaya çalışırsan, düşündüğümden daha korkaksın demektir” ifadesini kullandı.

Trump: Görüntüler bin kelimeye bedel

Sputnik'in haberine göre, sinirleri yatışmayan Donald Trump, eşi Melania Trump ile Cruz’un eşi Heidi Cruz’un fotoğraflarının yan yana kullanıldığı bir kolaj fotoğraf paylaşıp kendi eşinin çok daha güzel olduğunu ima ederek “Baklayı ağızdan çıkarmaya gerek yok. Görüntüler bin kelimeye bedel” diye yazdı.

Cruz: Gerçek erkekler kadınlara saldırmaz

​Bunun üzerine Cruz da “Donald, gerçek erkekler kadınlara saldırmaz. Eşin hoş biri, Heidi de benim hayatımın aşkı” tweet’ini attı.

Heidi Cruz: Trump'ın söyleriklerinin çoğunun gerçekle alakası yok

Öte yandan üst düzey bir yönetici olan ama eşinin seçim kampanyasına destek olmak için işinden ayrılan Heidi Cruz da ‘konuşmalara’ dahil oldu. Wisconsin’de gazetecilere verdiği demeçte söz konusu afişle uzaktan yakından alakaları olmadığını savunan Heidi Cruz, “Bildiğiniz gibi Donald Trump’ın söylediği pek çok şeyin hiçbir gerçek dayanağı yok. Dolayısıyla endişelendiğimiz bir şey yok, kampanyamıza odaklandık ve bu böyle devam edecek” diye konuştu.

Ancak Cruz ailesinin cevaplarından hiçbir şekilde tatmin olmayan Donald Trump, “Yalancı Ted Cruz bu işle hiç alakası olmadığını söylüyor. Ona yalancı dememizin nedeni bu!” ifadesini kullandı.

'Dergiye çıplak poz vermiş bir kadın, First Lady olamaz mı?'

Bu arada Make America Awesome’ın stratejilerini yürüten Liz Mair, Buzzfeed’e yaptığı açıklamada, afişin günde 10 bin Mormona ulaşmasını beklediklerini söylemiş, afişin mesajının da açık olduğunu belirtmişti: ‘Bir zamanlar GQ için çıplak poz veren biri, first lady olmayı hak etmiyor.’ Ancak bu 'yaklaşım' bazı basın organları ve sosyal medyada da tepki çekti. Zira bazı kullanıcılar Slovenya'daki Ljubljana Üniversitesi'nde Mimarlık okuyan ve 5 dil bilen Melania Trump dahil her kadının çıplak veya iç çamaşırıyla poz vermesinin utanılacak bir şey olmadığını vurguladı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr