ABD: "Soruşturmada Türkiye ile yakın temasta olacağız"


ABD Dışişleri Bakanlığı, Atatürk Havalimanı'nda masum insanlara yönelik terör saldırısını şiddetle kınadıklarını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, Atatürk Havalimanı'nı kana bulayan terör saldırısına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, yararlıların bir an önce iyileşmeleri, yaşamını yitirenlerin ailelerine de başsağlığı dilediklerini belirterek, “Soruşturma boyunca Türk makamları ile yakın temas halinde olacağız. Terör tehdidi ile mücadelede NATO müttefiki Türkiye ile dayanışma içindeyiz. Ne yazık ki, bu cani saldırı masum sivil insanlara karşı yapılan bir dizi saldırıların son örneği. Bu tür saldırılar yalnızca, terör belasına karşı, barış ve uzlaşmayı teşvik etme konusunda Türkiye ile işbirliği yapma kararlılığımızı daha da güçlendirecektir" dedi.


ABD Dışişleri Bakanı Kerry'den terör saldırısı ile ilgili açıklama


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısı ile ilgili bir açıklama yaptı. 


Bir toplantıda yaptığı konuşmanın sonunda Türkiye'de yaşanan saldırıyla değinen Kerry, “Hala ne olduğunu ve kim tarafından yapıldığını araştırıyoruz. Karşımıza çıkan ilk zorluk, terörün aktörleri ile yüzleşmektir" dedi.



Donald Trump'dan İstanbul saldırısına tepki


ABD Başkan Adayı Donal Trump, "İstanbul Atatürk Havalimanı'na bu akşam düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve sevenlerine baş sağlığı dilemek istiyorum. Böyle zamanlarda hepimizin birlik olması gerekiyor" dedi. Trump ayrıca, 'ABD kendisini teröristlere karşı korumak için gerekli adımları atmalıdır' dedi.


İngiltere'den saldırıya tepki

Saldırının ardından İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, resmi Twitter hesabından açıklama yaptı. Hammond, açıklamada 'İstanbul'daki saldırılardan dolayı dehşete düştüm. Düşüncelerim patlamada hayatını kaybeden ve etkilenenlerle. Yardıma hazırız” ifadelerini kullandı.

Fransa Başbakanı: "Barbarca saldırı"


FRANSA Başbakanı Manuel Valls, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan gerçekleşen terör saldırısına twitter hesabından tepki gösterdi. Valls, şu ifadeleri kullandı: "İstanbul Havalimanı'na düzenlenen barbarca saldırı karşısında dehşete düşmüş bir durumdayım. Fransa, teröre karşı Türk'lerle birliktedir."


İtalya Başbakanı Renzi: “Yüreğimiz Türk halkının acısını paylaşıyor"


 İtalya Başbakanı Matteo Renzi, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırılarından dolayı Türk halkı ve hükümetine taziye dileklerini ifade etti. 


Avrupa Komisyonu toplantısı için bulunduğu Brüksel'de İtalyan gazetecilere açıklama yapan Matteo Renzi, “Türk halkı ve hükümetine taziyelerimi bildiriyorum. Komisyon toplantısı sırasında İstanbul'daki saldırı haberlerini aldık. Bu tip olaylar bir kez daha gösteriyor ki, uluslararası terörizm tehdidine karşı birlik içinde tutarlı ve güçlü bir tepki vermeliyiz. İtalyan halkı ve İtalyan hükümeti adına, Türklere yakınlığımızı ve dayanışmamızı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.


Renzi, Twitter hesabından paylaştığı iletide ise, "Yüreğimiz İstanbul'dan gelen trajik haberlerden dolayı Türk halkının acısını paylaşıyor. Her yerde terörizme karşıyız #AB" ifadelerini kullandı.

Almanya da kınadı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda dün akşam saatlerinde meydana gelen terör saldırısını kınadı. Brüksel’de açıklama yapan Merkel, alçak saldırının kendisini derinden etkilediğini söyledi.

Merkel,”Bu akşamki saldırıyı kimin ve hangi amaçla yaptığını henüz bilmiyoruz. Spekülasyon yapmak da istemiyorum. Ancak en derin duygularım hayatını kaybedenler ve aileleriyle birlikte. Buradan tüm Türk halkına, teröre karşı birlik olduğumuzu ve birbirimize destek olacağımızı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr