Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin kuzeyine askeri harekât düzenliyor. Özgür Suriye Ordusu ile birlikte düzenlenen harekâta ilişkin son açıklama Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'tan geldi. NTV'ye konuk olan Işık, "Her şey planlanan şekilde yürüyor. Dün sabah saat 04.00'te operasyon başladı ÖSO'bnun Cerablus'un etrafını kuşatması arkasından oraya girip DAEŞ'in temizlenmesi stratejisi. ÖSO'ya Türkiye olarak ciddi destek veriyoruz. Dün Cerablus kontrol altına alınmıştı şimdi temizlenme yapılıyor. Mıntıka temizliği gibi düşünün bugünkü çalışmayı. Dün zaten kontrol altına alınmıştı. Operasyonu ÖSO yürütüyor. Bugün şehir içerisinde saklandıkları yerler üzerinde yoğunlaşılmış durumda" diye konuştu.

OPERASYONUN İKİ AMACI

TSK'nin operasyonunun iki temel amacı olduğunu söyleyen Işık, "Bir sınır güvenliğimizin teminat altına alınması. İki yerine de PYD'nin YPG'nin orada bulunmaması. Şu anda Suriye'de bir devlet yok maalesef" dedi.



PYD AÇIKLAMASI

"PYD mutlaka Fırat'ın doğusuna çekilecek. Bu konuda ABD ile yaptımız temaslarda 1 hafta önce 2 hafta içinde çekilecekleri konusunda mutabakat sağlanmıştı" diyen Işık, "Önümüzdeki 1 hafta içerisinde çekilmenin tamamlanması bekleniyor. Tabi göreceğiz. Şu anda çekilme henüz tam olarak gerçekleşmedi bunu hem bekliyoruz hem takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD'den Fırat Kalkanı Operasyonu için son açıklama: Kürtler bize söz verdi

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr