Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'la düzenlediği ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.


"HER GÜN DARBE KORKUSUYLA YAŞANACAK BİR DURUM YOK"

 Bakan Çelik, eski İstihbaratçı ve emekli Albay Atilla Uğur'un 2,5 aydır İngilizlerin Güneydoğu'daki aşiretlerle görüştüğü ve bu aşiretler öncülüğünde kasım ayında yeni bir darbe girişiminin gerçekleşeceği yönündeki iddiasının sorulması üzerine şu açıklamalarda bulundu:

 "Kuşkusuz bu Fethullahçı Terör Örgütü dünyanın en tehlikeli örgütlerinden biri olduğu için Türkiye'ye zarar verme, yeni terör eylemleri gerçekleştirme konusunda arayışlar içinde olacaktır. Dolayısıyla Fethullahçı Terör Örgütüne karşı diğer terör örgütleriyle olduğu gibi mücadele sürecektir. Bunlar canice işlere imza attılar. Bunların ellerine imkan geçerse başka canice işlere girişecekleri de söz konusudur. Buna karşı tabi ki uyanık olmak gerekiyor; ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti, egemen bir devlettir. Hükümet, Anayasal kurumlar işinin başındadır. Her gün darbe tehlikesi veya korkusuyla, bu tip söylentilerle yaşanacak bir durum da yoktur. Devlet, hükümet işinin başındadır. Terörle mücadele konusunda uyanıklık sürecek"

Numan Kurtulmuş'tan ikinci darbe girişimi iddiası hakkında açıklama

"SPEKÜLATİF BİR HABER"

AB Bakanı Çelik, haberin spekülatif olduğunu söyleyerek, "İngiltere ya da başka müttefiklerimizle ilgili bu tip spekülasyonlardan uzak durmamız gerekir. Müttefiklerimizle teröre karşı mücadele ediyoruz. Zaten spekülatif bir haber, zaten temeli olmayan şekilde bir haber olarak yayınlanmış durumda. Dünyanın çeşitli taraflarında beraberce mücadele ettiğimiz müttefiklerimizle ilgili böyle şeyler çıktığı zaman bunlar yalanlanıyor. Çok sayıda haber çıkıyor. Bunların ciddiye alınmaması gerekir. Haberin kurgusu, aktarımı itibariyle de son derece yalan, yanlış bilgiye dayandığı görülüyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr