İzmir Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube ekipleri, 2'nci Kadriye Mahallesi 681/1 Sokak'taki bir evde sentetik esrar olarak bilinen ve bonzai denilen uyuşturucu madde satıldığı ihbarı aldı. Satışın genellikle gece yapıldığı, şüphelilerin yakalanmamak için uyuşturucu maddeyi sokak arasında bulunan otomobil lastikleri arasında sakladıkları tespit edildi. Ekipler, 10 Aralık 2015 tarihinde uyuşturucu madde almaya gelen iki kişiyi yakaladı. Bu kişiler kendilerine uyuşturucu satan kişilerin Adnan Körpe ve kardeşi Ayhan Körpe olduğunu belirtip, teşhis etti. Evde yapılan aramada bir miktar bonzai maddesi ele geçirildi, adliyeye sevk edilen iki kardeş tutuklandı.

İKİNCİ DURUŞMADA BERT ETTİ

İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde iki kardeş hakkında 'Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan 10'ar yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Geçen 14 Mart'ta yapılan duruşmada, Cumhuriyet Savcısı uyuşturucuyu satan kişinin Ayhan Körpe olduğunu, Adnan Körpe'nin ise olaya karışmadığını belirterek, tahliyesi ile birlikte beraatine karar verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti de mütalaa doğrultusunda, Ayhan Körpe'yi 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıp, Adnan Körpe'nin tahliyesine ve beraati ne karar verdi.

110 BİN LİRA TAZMİNAT İSTEDİ

Kararın kesinleşmesinin ardından Adnan Körpe, avukatı Tolga Turgut aracılığıyla Maliye Hazinesi'ne karşı 'Haksız gözaltı ve tutuklama' nedeniyle 10 bini maddi, 100 bin lirası manevi toplam 110 bin lira tazminat istemiyle ağır ceza mahkemesinde dava açtı. Müvekkilinin yaklaşık 95 gün haksız yere cezaevinde tutuklu kaldığını ve bu durumun psikolojisini bozduğunu söyleyen Tolga Turgut, dava dilekçesinde, şöyle dedi:

"Müvekkilim tutuklanana kadar annesine ait kamyonet ile seyyar olarak sebze ve meyve satmakta ve aylık 2 bin lira kazanmakta idi. Cezaevinde kaldığı yaklaşık 95 gün süresince çalışmamış ve 8 bin lira kadar kazançtan mahrum kalmıştır. Yine cezaevinde tutuklu kaldığı süre içiresinde de aylık 500 liradan 2 bin lira harcama yaptı. Kendisiyle hiçbir ilgisi bulunmayan uyuşturucu madde yüzünden haksız olarak tutuklanması sebebiyle gerek maddi gerek manevi yönden zarara uğramıştır. Çevresi ve iş yaptığı kişiler, cezaevinde tutuklu kaldığı süre içiresinde kendisine uyuşturucu satıcısı gözüyle bakmıştır. Bu olay psikolojisini bozdu, manevi yönden çok acı çekti. En doğal hakkı olan özgürlüğü haksız olarak 95 gün boyunca elinden alındı. Bunun bedeli hiçbir maddi bedeli ile ödenemez. 95 günün geri verilmesi mümkün değildir."

Avukat Tolga Turgut, bu nedenlerle müvekkili için 10 bin lirası maddi, 100 bin lirası manevi toplam 110 bin lira tazminat ödenmesini istedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr