Fransa Ligue 1'de 30. hafta maçında deplasmanda Troyes'u 9-0 mağlup ederek bitime 8 hafta kala şampiyon olan PSG, Avrupa'da en erken şampiyon olan takım rekorunu eline aldı.

Şampiyonluk maçında Troyes'e konuk olan PSG, 9-0 gibi farklı bir skorla turunu attı. 13. dakikada Cavani ile ne geçen PSG, 17. dakikada Rabiot ve 19. dakikada Pastore ile ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı. 2. yarının ilk 10 dakikasında tam anlamıyla Ibra şova vardı. 9 dakikada 3 gol atan yıldız isim skoru 6-0'a getirdi. Saurnier'in kendi kalesine attığı gol ve Cavani ile 8-0'ı bulan PSG'de son sözü söylemek yine Zlatan'a kaldı. 

Karşılaşmayı 9-0 kazanan PSG, sezonu şampiyon olarak tamamlamayı garantiledi.

ŞAMPİYONLUKLA REKOR DA GELDİ

Üstütse 4. kez Fransa'nın en büyüğü olan PSG, toplamda da 7. şampiyonluğunu kazandı.

PSG bu şampiyonlukla, Avrupa'da en erken şampiyon olan takım unvanını da eline aldı. PSG'den önce rekorun sahibi olan Bayern Münih, 2013-14 sezonunda bitime 7 hafta kala şampiyon olmuştu.

Sezonu 4 kupayla kapatmayı hedefleyen Fransa temsilcisi, bu sezon ligde 27, son 2 sezonda ise 36 maçta yenilgi yüzü görmemesine rağmen 28 Şubat'ta Lyon deplasmanında aldığı 2-1'lik yenilgi ile sezonu namağlup şampiyon kapatma şansını elinde kaçırmıştı.

Öte yandan PSG'nin yıldızı Zlatan İbrahimovic bu sezon ligde 24 maçta 27 gol atarak 11 asistlik bir performans sergiledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr