Merkez Yüreğir İlçesi Şehit Erkut Akbay Mahallesi'nde komşu olan Harman ile Kavran ailesinin kızları, 15 gün önce belirlenemeyen bir nedenle kavga etti.

Aile büyüklerinin de karışmasıyla büyüyen kavga, çevredekiler tarafından yatıştırıldı. 13 Eylül'de Kurban Bayramı'nın 2'nci günü alkol alan 16 yaşındaki M.H. arkadaşı Hasan Kımış ile birlikte, Kavran ailesinin evinin önüne gelip küfretmeye başladı. İddiaya göre, küfür ve hakaretler üzerine baba Ramazan Kavran ile çocukları Ergin ve Kasım dışarı çıkarak M.H.'yi tartaklamak istedi. 

Selahattin Harman ile Muhammed Harman da kavgaya karıştı. Pompalı tüfek ve tabancaların da kullanıldığı kavgada, Kasım Kavran kim tarafından ateşlendiği belirlenemeyen tabanca ile başından, Hidayet Tekin ise pompalı tüfekten çıkan saçmalarla kolundan yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla TOKİ Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kasım Kavran doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

KİM ATEŞ ETTİ?

Kasım Kavran'ın ölümü üzerine çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, 8 adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenledi. Operasyonda Selahattin Harman, Muhammed Harman, M.H., Hasan Kımış, Ergin Kavran, Ramazan Kavran, Özgür Baş, İhsan Koşan ile Fırat Torba'yı gözaltına aldı. Ekipler olayda kullanıldığı belirlenen 2 tabanca ile 1 av tüfeğine el koydu. Silahlar balistik inceleme için Kriminal Polis Laboratuarı'na gönderildi.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularında birbirlerini suçlayan 1'i çocuk, 9 zanlı geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi'ne getirilen zanlılardan Selahattin Harman yüzünü gizlemeye çalışırken, oğlu Muhammed Harman, "Gidin şerefsizleri çekin. Gidin uyuşturucu satıcılarını çekin" diye bağırdı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr