Hatice Uzunoğlu, geçen yıl Şubat ayında Alpagutbey Mahallesi'nde yalnız yaşadığı evinde kızı tarafından ölü bulundu. Otopside boğularak öldürüldüğü saptanan Uzunoğlu'nun ağzındaki sperm örneği, komşusunun oğlu Lütfi Mesut Çalışkan'ın DNA'sı ile uyuştu. Olaydan 10 ay sonra gözaltına alınarak tutuklanan Çalışkan, 'Basit cinsel saldırı', 'Bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme', 'Konut dokunulmazlığını ihlal', 'Nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme' suçlarından Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Duruşmaya ölen kadının yakınları da katıldı.


Daha önceki duruşmada arkadaşıyla uyuşturucu kullandıktan sonra komşusunu bahçede odun taşırken gördüğünü ve eve götürnesine yardım ettiğini söyleyen sanık Çalışkan, son sözü sorulması üzerine cinsel saldırı suçunu kabul ettiğini, ancak öldürmediğini ileri sürdü. Sanık, "Ben cinsel saldırı suçunu kabul ediyorum ama onu ben öldürmedim. Benim tek suçum evden son çıkan kişi olmak. Cinsel saldırı suçundan başka diğer üzerime atılı suçlamaları reddediyorum" dedi.
Mahkeme heyetinin karar için duruşmaya kısa süre ara verdiği sırada salonda sanık ile ölen kadının yakınları arasında tartışma çıktı. Sanık Çalışkan, sanık sandalyesinin üzerine çıkıp Uzunoğlu'nun yakınlarına saldırmaya kalktı. Sanığa müdahale eden jandarma, Uzunoğlu'nun bazı yakınlarını da dışarıya çıkardı.

Daha sonra devam eden duruşmada mahkemede sanığa, 'Kasten öldürme' suçundan 23 yıl, 'Nitelikli cinsel istismar' suçundan 12 yıl ve 'Konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan da 1 yıl 4 ay olmak üzere toplam 36 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Adliye önünde ölen Uzunoğlu'nun fotoğrafını taşıyan yakınları kararı olumlu bularak mahkeme heyetine teşekkür etti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr