Türkiye genelinde Şeker Fabrikaları’nda uzun yıllardır taşeron olarak görev yapan 700’e yakın işçi, kadro beklerken işsiz kalma riskiyle karşı karşıya kaldı. İhaleleri 1 Haziran Cuma günü sona erecek olan Erzurum Şeker Fabrikası’ndaki 28 işçi Meclis’e gelerek seslerini hükümete duyurmaya çalıştı. İşçilerle görüşen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Referandum bitince yine işçilere oyun oynadılar. Oy aldılar iş bitti...” dedi. İşçiler, Cumhuriyet’e yaşadıkları sıkıntıları şöyle özetledi:

-Zekai Aygün: Evime yemek götürme durumum yok. Bayramda çocuğuma bir çift ayakkabı alamayacaksam, diri diri toprağa girmek daha iyidir. Cumhurbaşkanımız, başbakanımız bizlere yardımcı olmayıp, dışardan gelen yüzlerce binlerce Suriyeliye yardımcı olyorsa, biz çekip gidelim bu vatandan. Terör gördük, darbeler gördük... Her zaman bayrağımıza bağlı kaldık.

‘Derdimiz ekmeğimiz’

-Hakan Ata: Müdürlükten gelen tamimle çıkarılacağımızı öğrendik. Yeni sistemin fabrikaya 12 milyon lira kârı olacakmış. Buna karşı değiliz ama en azından bizi farklı birimlerde çalıştırsınlar. Tek derdimiz evimize ekmek götürmek. Veya ihalemiz 1 yıl uzasın ki, bir iş ayarlama şansımız olsun.

-Mahmut Can: İşime güvenerek, 50 bin TL’lik kredi kullandım. Ben bu krediyi nasıl ödeyeceğim?

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr