İstanbul'da öğretmenlik yapan S. I., boşanma aşamasında olduğu eşi A. K.'den daha fazla nafaka alabilmek için mahkemeye 700 bin euroluk sahte dekont sundu.

Merkez Bankası'ndan "Böyle bir hesap yoktur" cevabı gelince kadın hakkında 9 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Sabah'ın haberine göre, şiddetli geçimsizlik yaşayan esnaf A. K. ile öğretmen S. I., 2014'te boşanma davası açtı.

Dava devam ederken S. I., iddiaya göre kocasından daha fazla nafaka alabilmek için mahkemeye, kocasına aitmiş gibi gösterdiği 700 bin euroluk (2 milyon 261 bin TL) bir banka dekontu sundu.

Mahkeme de, A. K. adına düzenlenen ve üzerinde İngilizce olarak 'money transfer form' (para transfer dekontu) yazan belgeyi Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'na sordu.

Kayıtlarını inceleyen Merkez Bankası yetkilileri, mahkemeye verdiği yanıtta, "Banka nezdinde söz konusu böyle bir belge ve işlemin mevcut olmadığı ve mahkemenin sorduğu kişiye ait bir hesap ve bankacılık işleminin bulunmadığı anlaşılmıştır.

Bankanın üzerinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ibaresi olan bir matbu belgesi bulunmamaktadır. Yine formda adı yazılı kişiye ait hesap ve numara da yoktur" dedi.

Banka, bir sonraki yazısında ise söz konusu belgenin suç unsuru olduğunu belirterek belgeyi hazırlayan S. I. hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Başlatılan soruşturmanın ardından Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi'nde S. I. hakkında, 21 Mayıs 2015'te 'resmi belgelede sahtecilik' ve 'Kişisel verileri hukuka ayrıkı olarak ele geçirmek' suçlarından 9 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Bu dava sürerken çift boşandı.

Banka ile birlikte şikâyetçi olan A. K., "Kendime ait mail adresimi kontrol ettim. Seren'in bahsettiği şekilde bana gönderilmiş herhangi bir mail görmedim. Mail adresime girdiği ve böyle bir belge hazırladığı için şikâyetçiyim" dedi.

MERKEZ BANKASI DAVASI SÜRÜYOR

Eşinden boşandıktan sonra İzmir'de yaşamaya başlayan öğretmen S. I. suçlamaları kabul etmeyerek, "Mail adresini kontrol ettiğimde İngilizce 700 bin euro değerinde bir dekont geldi. Ben de bunu mahkemeye sundum. Ancak mahkemeye nafaka talebinde bulunmak için yapmadım.

Eşime karşı herhangi bir dolandırıcılık varsa boşandıktan sonra bizi de etkileyeceği için sundum. Zaten dekontu sunduktan sonra nafakam 4 bin TL düştü" diye ifade verdi. Dava sürerken A. K., eşi hakkında yaptığı 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak' şikâyetinden vazgeçti.

Ancak Merkez Bankası'nın şikâyetçi olduğu "Resmi evrakta sahtecilik" suçundan dava devam ediyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr