Serbest bırakılan akademisyenler ortak noktalarının seküler duruşları ve cemaat karşıtı olmaları olduğunu belirterek, üniversitede cemaat bağlantısı olan kişilerin kamufle edilmesi için kendilerinin hedef alındığını düşünüyor. Haklarındaki soruşturmalar sürdüğü için isminin açıklanmasını istemeyen bir akademisyen gözaltına alındıklarında bir Emniyet yetkilisinin kendisine, “Sosyolojik ve ideolojik olarak FETÖ ile hiçbir alakanızın olmadığını biliyoruz ama sizin rektörünüz bizimle dalga geçiyor. Cemaatten şüpheli değil, cemaatin mağdurusunuz” dediğini ve polislerin kendisinden Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç hakkında bildiklerini anlatmasını istediğini söyledi.

Ağabeyi AKP’li vekil

Bu akademisyen, eski rektör yardımcısı Prof. Dr. İsmail Gül’ün Kırkıncılar Cemaati’ne mensup olduğunu ve darbe girişiminin ardından gözaltına alındığında üniversitedeki cemaat yapılanmasıyla ilgili bilgi verince serbest bırakıldığını iddia etti. Akademisyen, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr İsmail Güvenç hakkındaki iddialara yönelik soruşturma başlatılmamasını AKP Kahramanmaraş milletvekili Celalettin Güvenç’in kardeşi olmasına bağladı.

Üniversite tarafından açığa alındıktan sonra polis tarafından gözaltına alınan başka bir akademisyen ise serbest bırakıldıktan sonra gazetemize yaptığı açıklamada, Emniyet yekililerinin kendilerine, “Aslında kilit insanlara ulaşmaya çalışıyoruz. Bildikleriniz, duyduklarınız varsa söyleyin” dediğini aktardı ve hakkında başlatılan idari ve adli soruşturmaların “bir tür karıştırma” olduğunu söyledi.

Gözaltına alınan akademisyenlerden bir diğeri ise, seküler ve laik görüşte olduğunu, cemaat ve benzeri yapıyla hiçbir bağlantısı olmadığı gibi üniversitede haklarında açılan soruşturmada neyle suçlandıklarını bile bilmediğini ifade etti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr