70 yaşındaki Colin Seaman 20 yaşından beri migren şikayetiyle yaşıyor. Yaşlı adam uzun yıllar boyunca bir farklı tedavi yöntemi ve ilaç halde bu hastalığından kurtulamamış. Hatta Colin bir baba olmasaydı ve günde 2-3 ağrı kesici kullanmasaydı intihar bile edebileceğini itiraf ediyor.

'HAYATIMIN BİR PARÇASI'

Colin Seaman artık tedavilerden umudunu kesmiş ve bu ağrılarının hayatının bir parçası olduğuna karar vermişti. Yaşlı adam arkadaşının tavsiyesiyle son kez farklı bir tedavi denemeye karar verdi ve kulağının iç kıkırdağını deldirip piercing taktı.

ARTIK İLAÇ KULLANMIYOR

Mirror'un haberine göre, torunu Donatella büyükbabasının komik gözüktüğünü düşünse de bir ayın sonunda Seaman'ın başı ağrımıyor ve artık ilaç kullanması gerekmiyordu. Ağrıları için çok üzülen ve ilaç kullandığı için endişelenen Colin'in ailesinin hayatı ise artık huzurlu.

'BİR ÇEŞİT AKAPUNKTUR'

Akupunktur yapan bazı uzmanlar Colin Seaman'ın bu tedavisinin bir çeşit akupunktur yöntemi sayılabileceğini ve ağrıları hafifletebileceğini söylerken nöroloji uzmanı Dr. Fayyaz Ahmed ise bu tedavi yönteminin migreni geçirebilceğine dair bilimsel bir kanıt olmadığını söylüyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr