Menteşe ilçesinde 2010 yılında küçük yaşta çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 27 yıl 10 ay hapis cezası verilen Erol Ç., 2011’de cezanın Yargıtay tarafından onanmasının ardından firar etti.


Ormanlık alanda çeşitli alanlara kendi imkanlarıyla yaptığı barakalarda saklanmaya başlayan hükümlü, aradan geçen 5 yıl içinde bulunamadı.Olayla ilgili 1,5 yıldır çalışma yürüten Menteşe İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Erol Ç’nin yakalanabilmesi için özel ekip kurdu.


İlçe Jandarma Komutanlığı ve İstihbarat Şubesi ekipleri tarafından Günnüce Mahallesi’nde gece ve gündüz pusu atılarak gerçekleştirilen çalışmalarda Erol Ç.’nin ormanlık alanda saklandığı baraka tespit edildi.


Operasyon düzenleyen ekipler, Erol Ç.’yi kaldığı barakada yakaladı.Hükümlü, jandarmadaki ifade işlemlerinin ardından önce sağlık kontrolü için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine, daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.Erol Ç, adliyedeki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr