Samsun’un İlkadım ilçesinde 2011 yılında meydana geldi. İddiaya göre olay tarihinde 17 yaşında olan S.T. evlilik dışı ilişkiden hamile kaldı.

S.T. evde annesi 42 yaşındaki S.S.’nin yardımıyla bir kız bebek dünyaya getirdi. Anne ve kızı daha sonra bebeği bir poşet içerisine koyarak İlkadım İlçesi İstikamet Sokak’taki çalılıkların arasına bırakıp terk etti. Olay yerinden geçen bir vatandaş ağlama sesleri duyması üzerine çalılıkların arasındaki bebeği buldu. Durumu polise haber verdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri bebeği alarak Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne götürdü. Sağlık kontrolünden geçirilen bebek devlet korumasına alınarak yuvaya yerleştirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis bir ipucu bulamadı.

KAN ÖRNEKLERİ GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

Üç gün önce polisi arayarak ihbarda bulunan bir kişi olayla ilgili olarak şu an evli olan S.T. ile annesi S.S.’nin ismini verdi. Bunun üzerine anne ve kızı polis tarafından gözaltına alındı.

S.T. ve devlet korumasında olan kız bebekten kan örnekleri alındı. Yapılan incelemede kız bebeğin S.T.’nin çocuğu olduğu saptandı.

Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen S.T. ile annesi S.S., çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede ’bebek terk etmek’ ve ’öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr