Gazetemizin sık sık gündeme getirdiği Silivri Cezaevi’nde tutuklu olan ve 3.5 aydır göremediği atipik otizmli oğlu Poyraz Ali’ye kavuşmak için açlık grevine giren anne Zeynep Bakır, tutuklu bulunan 10 yazar ve yöneticimize destek olmak için dayanışma mektubu gönderdi. Gazetemiz yazarı Aydın Engin’e gönderdiği mektupta Bakır, yazar ve yöneticilerimiz kendilerinin kaldığı 9 No’lu cezaevine getirileceklerini duyduklarından itibaren beklediklerini belirterek, yazarlarımıza destek için maltada beklediklerini ancak göremediklerini ifade etti. “Buradaysalar yalnız olmadıklarını bilmeliler” diyen Bakır, mektubun sonunda “Bugünler geçecek... Dik duruşunuz bizi onurlandırdı. Yalnız değilsiniz” mesajını verdi. Bakır’ın mektubu şöyle:

“Merhabalar Aydın Abi,

Umutla selamlıyorum seni-sizleri. Evet, her şeye rağmen umutla. Çünkü Nâzım’ın ‘Büyük İnsanlık’ı ölmedi daha.

Ben 9 No’lu Silivri Hapishanesi’nde bulunan politik bir tutsağım. Gazetenizde çokça haber olan Poyraz Ali’nin annesiyim. Poyraz Ali’yi hatırlarsınız sanırım... Hani 3 yıl annesiyle Bakırköy Hapishanesi’nde kalan otizmli çocuk. 1 Ağustos’ta buraya sürüldüğümden beri yüzünü göremediğim yavrum. Gazete olarak hep yanımızda oldunuz. Bu küçük çocuğa yaşatılanlar hep umrunuz oldu. Öncelikle bunun için teşekkür ederim. Bilmelisiniz ki biz de sizinleyiz.

Cumhuriyet’e, sizlere yapılan saldırıları buradaki kadın tutsaklar olarak hepimiz öfkeyle takip ettik, ediyoruz. Tutuklanan aydın ve gazetecilerimizin buraya getirileceğini öğrendiğimizde bütün gün onları bekledik. Hepimizin gözü maltadaydı. Onları alkışlarla, zılgıtlarla, “faşizme karşı omuz omuza!” şiarlarıyla karşılayacaktık. Ancak ya 9 No’luya getirmediler ya da sessiz sessiz içeri yerleştirdiler. Buradaysalar yalnız olmadıklarını bilmeliler. Onlarca Cumhuriyet okuruyuz burada.

...Ancak ülkemiz faşizme dirençlidir. Bugünler geçecek... Hepinize geçmiş olsun diyorum. Dik duruşunuz bizi onurlandırdı. Yalnız değilsiniz.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr