Merkez Yüreğir İlçesi Havutlu Mahallesi'nde 31 Mayıs 2014'te meydana gelen kazada Özgür Yüzgeç (35) yönetimindeki 01 BB 399 plakalı cip, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçip pazar tatilinden dönen Hakan Yıldırmaz'ın (40) kullandığı 01 BEG 622 plakalı kamyonetle kafa kafaya çarpıştı. Kazada kamyonet sürücüsü Hakan Yıldırmaz ile beraberindeki babası Mehmet Yıldırmaz (60), annesi Zekiye Yıldırmaz (58), dayısı Kazım Ant (60) ile yengesi Gülcan Ant (54) yaşamını yitirdi. Her iki araçta bulunan 6 kişi de yaralandı.

Kazadan 4 saat önce selfie yapıp 'Karataş sahilinden selamlar' notuyla fotoğrafları sosyal paylaşım sitesinde yayınlayan Mehmet Yıldırmaz, eşi Zekiye, oğlu Hakan Yıldırmaz ile kayınbiraderi Kazım Ant ve eşi Gülcan Ant'ın cenazeleri Kayışlı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Kazada yaralanan Özgür Yüzgeç ise, tedavisinin ardından tutuklandı.

'ÖNÜME KÖPEK ÇIKTI'

7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Özgür Yüzgeç, ilk duruşmasında yaptığı savunmada şunları söyledi:

"Saatte 60-70 kilometre hızla gidiyordum. Değirmenlik bölgesine geldim, ara yoldan ana yola çıktım. 300 metre kadar ilerledikten sonra koyu renkli bir aracın üzerime doğru manevra yaptığını bir köpeğin de o aracın önünden benim aracımın önüne fırladığını gördüm. Sağa doğru manevra yaptım.

Aracın sağ tekeri toprak zemine gelince kontrolümü kaybettim. Ön tarafta manav ve elektrik direği görünce bu sefer sola manevra yaptım. Bu defa aracın kontrolünü tamamen kaybettim, karşı şeride doğru kaydım. Sağ taraftan bir çarpma sesi duydum ondan sonrasını hatırlamıyorum. Keşke ben ölseydim."

Karar duruşmasına çıkan Özgür Yüzgeç, "Bu olayın acısını 1 yıldır dört duvar arasında yaşıyorum. Kimsenin bilerek canına kastetmedim" dedi. Sanığın beraat ve tahliye istemini reddeden mahkeme heyeti, önce 10 yıl hapis cezasına çarptırdığı Özgür Yüzgeç'e iyi hal indirimi uygulayarak 8 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr