Alanya'ya bağlı İmamlı Mahallesi'ne yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki dağlık alanda yer alan mağaraya sabah saatlerinde keşif için inen bir grup genç, içerde bir insana ait elbiseler ve iskelet buldu. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma, girişi dar mağaraya inemeyince Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Alanya Ekibi'nden yardım istendi. AKUT ekipleri halatlarla ağız kısmı yaklaşık 1 metre genişliğindeki mağaraya girerek, kemiklerin bulunduğu noktaya ulaştı. Yaklaşık 45 metre derinliğinde ve dip kısmında bir insanın rahatlıkla yürüyebileceği alana sahip olduğu belirtilen mağarada yapılan incelemede elbiseler ve iskeletin üzerinden Ali Serttaş'a ait kimlik bulundu. Kemikler ve elbiseler AKUT ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışmasının ardından mağaradan çıkarıldı.

KİMLİĞİ BULUNDU


Mahallede 4 yıl önce kaybolan Ali Serttaş'ın ailesi de olay yerine geldi. Çıkarılan elbiseleri inceleyen ve Ali Serttaş'ın vücut ölçüleriyle ilgili jandarma görevlilerine bilgi veren yakınları, elbiselerin Serttaş'a ait olduğunu teşhis etti. Epilepsi hastası olduğu belirtilen Ali Serttaş'a ait olduğu tahmin edilen elbise ve kemikler savcılık talimatıyla incelemeye alındı.


'O MAĞARAYA BAKILMIŞTI'


Kardeşinin kaybolmasının ardından ikamet ettikleri İmamlı Mahallesi'nin AKUT ve jandarma tarafından birçok kez arandığını belirten Salih Serttaş, "Kendisi 2012 yılı ocak ayından beri kayıptı. Epilepsi hastası olduğu için gittiği, geldiği yeri pek bilemezdi. O istikamete gittiğini biz de düşünemedik. AKUT ekipleri kaybolduğu tarihte o mağaraya bakmış, fakat bulamamıştı. Bir şüphe dahi olsaydı biz de kontrol edebilirdik. Onlar 'yok' deyince, oraya bakmamıştık. Kaybolduğunda 2 ay boyunca her tarafta arama yaptık ama bugüne kadar bir ipucuna rastlayamamıştık" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr