Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da üniversite öğrencisi olan Ahmet Kutlu, kullandığı otomobille beraberinde üniversite öğrencisi olan sevgilisi Desislava İvanova ve kız kardeşi Zornitsa İvanova ile birlikte Türkiye'ye giriş yapmak üzere geçen Aralık ayında Kapıkule Sınır Kapısı'na geldi. Bulgar kız kardeşler ile Ahme Kutlu'nun bulunduğu otomobil Kapıkule'de gümrük işlemlerinden sonra X-ray taramasından geçirildi. Herhangi bir suç unsuruna rastlanmazken, gümrük memurları otomobilde yolcu olarak bulunan Desislava İvanova ile kardeşi Zornitsa İvanova'nın hareketlerinden şüphelenerek arama yaptı.
Aramada, sürücü Ahmet Kutlu ile Desislava İvanova'nın montuna gizlenmiş 2 kilo 984 gram hintkeneviri ele geçirildi. Gözaltına alınan iki Bulgar kız kardeşler ile Ahmet Kutlu, Edirne'de mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede, Ahmet Kutlu ile Desislava İvanova'nın tutuklanırken, Zornitsa İvanova, adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

30 YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENİYOR
Edirne Cumhuriyet Savcısı Cüre, sanıklar Ahmet Kutlu, Desislava İvanova, kız kardeşi Zornitsa İvanova hakkında hazırladığı iddianame ile 20 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası istedi. İddianamede 3 paket halinde ele geçirilen hintkenevirinden 1 kilo 939 gram esrar elde edilebileceği kaydedildi.
Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'uyuşturucu madde ihraç etmek' suçlamasıyla yargılanan sanıklardan Ahmet Kutlu ile Desislava İvanova, uyuşturucu kullanıcı olduklarını ve satış amacı taşımadıklarını savundu. Tercüman eşliğinde ifadesi alınan Desislava İvanova, "Üzerimizde yakalanan uyuşturucu Ahmet ve bana ait. 'Toni' isimli Bulgaristan'daki bir arkadaşımızdan aldık. Türkiye'ye geldiğimizde kullanmak, içmek için satın aldık. Kesinlikle satış amacımız yoktur. Aylardır tutukluyum, yaptığımın ne kadar yanlış olduğunu anladım. Çok pişmanım, ailemi bu duruma soktuğum içinde çok üzgünüm. Vicdan azabı duyuyorum" dedi.
Tutuklu sanık Ahmet Kutlu da,12 yıldır uyuşturucu kullandığı ve montlarda yakalanan uyuşturucu Desislava İvanova ile birlikte içmek için satın aldıklarını söyledi. Sofya'da eğitim aldığı üniversitenin bu yaz bitecek olması nedeniyle Türkiye'ye döneceğini ve uyuşturucu evine stok yapmak için aldığını söyleyen Kutlu, "10 yıldır Bulgaristan'da yaşıyorum, okulum bu yaz bitiyordu ve Türkiye'ye yerleşecektim. Türkiye'de uyuşturucu satan kimseyi tanımadığımdan içmek için evime istif yapacaktım. Ben kesinlikle uyuşturucu satmıyorum" diye konuştu. Tutuksuz yargılanan Zornitsa İvanova ise uyuşturucudan haberi olmadığını savundu.

CEZAEVİNDE EVLENDİLER
Geçen yıl Aralık ayından beri tutuklu olan uyuşturucu sanıkları Ahmet Kutlu ile Desislava İvanova, Edirne Kapalı Cezaevi'nde geçen Şubat ayında resmi nikah yaparak evlendikleri ortaya çıktı. Haklarında 30 yıla kadar hapis cezası istenen sanıklar suçsuz olduklarını öne sürerken, Edirne 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, tutuklu sanıklar Kutlu ile İvanova, hakkında kaçma şüphesi nedeniyle tahliye etmeyip tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme ayrıca sanıkların uyuşturucu kullanıp, kullanmadığının tespit edilmesi için Adli Tıp Kurumu'ndan rapor istenmesini kararlaştırdı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr