Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Beşiktaş ve Fenerbahçe "çirkin ve kötü tezahüratı" ile "talimata aykırı hareketleri" nedeniyle, Galatasaray ise 5 futbolcusunun sarı ve 1 futbolcusunun kırmızı kart görmesi nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi.

TFF'den yapılan açıklama şu şekilde:

Hukuk Müşavirliği'nce 16.02.2016 tarihinde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na yapılan sevk raporları aşağıda belirtilmiştir.
1- FENERBAHÇE A.Ş. Kulübü'nün 12.02.2016 tarihinde oynanan FENERBAHÇE A.Ş.-KASIMPAŞA A.Ş. Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

2- GALATASARAY A.Ş. Kulübü'nün 13.02.2016 tarihinde oynanan MERSİN İDMANYURDU-GALATASARAY A.Ş. Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasındaki "5 futbolcusunun sarı kart ve 1 futbolcusunun kırmızı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 40. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

3- MEDICANA SİVASSPOR Kulübü'nün 14.02.2016 tarihinde oynanan MEDICANA SİVASSPOR-ÇAYKURRİZESPOR A.Ş. Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

4- ESKİŞEHİRSPOR Kulübü'nün 14.02.2016 tarihinde oynanan ESKİŞEHİRSPOR-ANTALYASPOR A.Ş. Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasındaki "talimata aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile 2015-2016 Sezonu Spor Toto Süper Lig Müsabakaları Statüsünün 5/12. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

ESKİŞEHİRSPOR Kulübü futbolcusu NADİR ÇİFTÇİ 'nin aynı müsabakadaki "hakareti" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca ve "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 15.02.2016 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

5- BEŞİKTAŞ A.Ş. Kulübü'nün 14.02.2016 tarihinde oynanan MEDİPOL BAŞAKŞEHİR FK-BEŞİKTAŞ A.Ş. Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasındaki "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca, "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca ve "talimata aykırı hareketleri" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Yayın Talimatının 13/7 ve 14/3. maddeleri uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr