Ukra City reklamlarında Necati Şaşmaz oynamıştı

Esenyurt Ukra City projesinden ev alanların, aradan 5 yıl geçtiği halde evlerinin teslim edilmediğini öne sürerek yaptıkları şikayet üzerine Ukra İnşaat’ın yöneticileri hakkında “Şirket ve kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı” suçundan 13’er kez 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya başlandı.

Önceki gün yapılan davanın ilk duruşmasına toplam 91 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan sanıklar katılmazken, iddianamede yer alan 13 mağdurdan 10’u katıldı. Duruşmaya gelen ve evlerinin teslim edilmediğini öne süren 79 kişinin davaya katılma talebi ise, isimleri iddianamede yer almadığı gerekçesi ile mahkeme tarafından kabul edilmedi.

Mahkeme, ilk duruşmaya gelmeyen sanıkların bir sonraki duruşmaya gelmemeleri durumunda haklarında “Zorla getirilme veya yakalama” kararı çıkarılacağını tutanağa yazdı.

Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına tamamı tutuksuz yargılanan Ukra İnşaat’ın yöneticileri Atilla Yavuz, Ziya Balcı ve Mustafa Kaya ile eski yöneticisi Yusuf Adak katılmadı. Şikayetçiler Ali Özcan, Canan Sepken, Müyesser Dulundu, Zerrin Vural Anıl, Aytan Pamuk, Fatma Balcı, Jale Acar Yaşar, Selçuk Arık, Semra Sariye Vural, Sezayi Şenol ve avukatları ise duruşmada hazır bulundu.

79 MAĞDURUN DAVAYA KATILMA TALEBİ KABUL EDİLMEDİ

Duruşmaya gelen 79 kişi, aynı projeden parasını ödeyerek ev aldıkları halde bugüne kadar evlerinin teslim edilmediğini ve dolandırıldıklarını öne sürerek davaya katılma talebinde bulundu. Mahkeme, bu kişilerin iddianamede yer almadığını belirterek davaya katılma taleplerini kabul etmedi.

Mağdurlardan Ali Özcan 60 bin 731 lira, Canan Sepken 102 bin 850 lira, Müyesser Durdu 237 bin lira, Zerrin Vural Anıl 150 bin lira, Aytan Pamuk 79 bin lira, Jale Açar 112 bin lira, Semra Sariye Vural 150 bin lira, Sezayi Şenol 82 bin 500 lira ödeyerek ev aldıklarını, ancak çok uzun zaman geçtiği halde evlerin bugüne kadar kendilerine teslim edilmediğini belirterek şikayetçi olduklarını söylediler.

Müştekilerden Ali Özcan’ın Avukatı İbrahim Erdoğan, sanıkların televizyon reklamı ile güçlendirilmiş reklamlarla hile kullanarak 24 kata kadar inşaat izni olan projede müvekkiline 26. kattan daire sattıklarını belirterek, sanıkların cezalandırılmasını istedi. Diğer müştekilerin avukatları da söz alarak şikayetçi olduklarını söylediler.

Mahkeme, bu duruşmaya katılmayan sanıkların bir dahaki duruşmaya da katılmamaları durumunda haklarında “Zorla getirilme veya yakalama” kararı çıkarılacağını tutanağa geçirerek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 2011 yılında Ukra İnşaat tarafından Esenyurt’ta yapılan Ukra City projesinden ev alan Müjgan Can Turğut, Ali Özcan, Aytan Pamuk, Zerrin Vural Anıl, Fatma Balcı, Semra Sariye Vural, Canan Sepken, Müyesser Bulundu, Gülcihan Bilgüli, Jale Acar Yaşar, Selçuk Arık, Mehmet Ekiz ve Sezayi Şenol’un şikayeti üzerine Ukra İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Yavuz ve yönetim kurulu üyeleri Mustafa Kaya, Ahmet Ziya Balcı ve müştekilerin sözleşme şirketle sözleşme yaptığı tarihte yönetim kurulu olan, ancak sonradan bu görevinden ayrılan Yusuf Adak hakkında soruşturma başlatıldığı belirtiliyor.

13 müştekinin 2011 yılında toplam 14 daire için şirketle toplam 1 milyon 870 bin 387 lira tutarında 14 ayrı sözleşme imzaladığı, bu paranın bir kısmını peşin bir kısmını da taksitle ödedikleri belirtilen iddianamede, “Şüphelilerin birlikte hareket ederek inşaat için gerekli ruhsat ve tüm belgeleri hazırlamadan maket üzerinden satış yaptıkları, daire bedellerini tahsil ettikleri halde ruhsatı olmayan konutların satışını yaptıkları, ruhsatını aldıkları daireleri de tamamlayıp müştekilere teslim etmedikleri” belirtiliyor. Şüphelilerin ruhsatı olmayan daireleri satarak ve ruhsatlı daireleri de tamamlamayarak haksız menfaat temin ettikleri belirtilen iddianamede şüphelilerin, “Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı” suçundan 13 kez 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları isteniyor. Her bir şüpheli 26 yıldan 91 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr