Bu yıl 20. kez Garanti Bankası'nın sponsorluğunda düzenlenecek 24. İstanbul Caz Festivali, 4-20 Temmuz tarihleri arasında cazın usta isimlerinden dünya müziğinin tanınmış ekiplerine, yeni keşiflerden sevilen yıldızlara, farklı mekanlarda gerçekleştirilecek 50'nin üzerinde konserle festival deneyimi yaşatacak.

Festival kapsamında bu yıl önemli bir yenilik, yerli sahnenin başarılı müzisyen ve topluluklarını odağa alarak daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla SOCAR Türkiye desteğiyle hayata geçirilen “ViTRin: Türkiye Güncel Müzik Buluşması" olacak.

Festivalin 5-8 Temmuz tarihleri arasındaki konserlerini kapsayan bu bölümü, festival izleyicisiyle beraber uluslararası müzik sektörünün önemli temsilcileri de izleyecek.

 

Parklarda ücretsiz caz müziği

Ücretsiz gerçekleştirilecek “Parklarda Caz" konserleri ile Kadıköy yakasında festival içinde festival deneyimi yaşatacak “Gece Gezmesi bu yıl da devam ederken, tüm gün sürecek konserler ve atölye çalışmalarıyla bu yıl ilki gerçekleştirilecek “Çocukça Bir Gün'' başlıklı etkinlik de 'minik' cazseverleri mutlu edecek.

24. İstanbul Caz Festivali'nin programı bu akşam festivalin “Yüksek Katkıda Bulunan Mekan Sponsoru Zorlu Performans Sanatları Merkezi'de düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklandı. Toplantıya, İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil ile İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin ve İstanbul Caz Festivali Direktör Yardımcısı Harun İzer konuşmacı olarak katıldı.

 

Farklı mekanlarda farklı deneyimler

Şehrin birçok noktasına yayılan 24. İstanbul Caz Festivali, bu yıl da alışılmışın dışında, farklı mekanları konser mekanına çevirerek izleyicilere yeni konser deneyimleri yaşatacak. Festival konserlerine bu yıl ev sahipliği yapacak 20 mekan arasında kısa bir aradan sonra yeniden festival mekanlarına eklenen The Marmara Esma Sultan Yalısı'nın yanı sıra, bu yıl ilk defa festivalde kullanılacak Fransız Sarayı'nın Beyoğlu'nda yemyeşil bahçesi, Swissôtel'in kapılarını izleyiciye açtığı tarihi Sultan Park alanı, The Grand Tarabya'nın, atmosferi ile Cote d'Azur koylarını aratmayan Panorama Terace'ı yer alıyor.

Festivale bu yıl The Marmara Esma Sultan Yalısı, Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi, Fransız Sarayı Bahçesi, Sultan Park - Swissôtel The Bosphorus, The Grand Tarabya Panorama Terace, Uniq Hall AçıkHava Sahnesi, Beykoz Kundura, Fenerbahçe Khalkedon, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, Salon İKSV, Zorlu PSM Ana Tiyatro ve Drama Sahnesi ev sahipliği yapacak. Gece Gezmesi ise yine Kadıköy yakasının sevilen mekanlarından All Saints Moda Kilisesi, Club Quartier, Dorock XL, Kadıköy Sahne, KargART, Living Room, Moda Sahnesi ve Zor'da gerçekleştirilecek konserlerle festival içinde bir festival deneyimi yaşatacak.

 

Festival Biletleri 3 Nisan Pazartesi günü satışa çıkıyor

24. İstanbul Caz Festivali'nin biletleri, 3 Nisan Pazartesi günü 10.30'dan itibaren Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden satışa çıkacak. Her konserde tam biletlerin yanı sıra öğrenciler için indirimli bilet de satışa sunulacak.

 

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr